1 de 10
eficiència energètica

El Rubí Forma participa en una prova pilot per millorar l'eficiència energètica

El projecte ha permès controlar l'encesa i apagada de la maquinària de climatització i ha assolit un estalvi de més de 10.000 euros anuals

L'edifici del Rubí Forma ha participat en una prova pilot d'estalvi energètic | Cèsar Font
per RubiTV.cat, 21 de novembre de 2022 a les 10:10 |
L'Ajuntament de Rubí ha finalitzat una prova pilot per millorar l'eficiència energètica de l'edifici Rubí Forma mitjançant una solució basada en la intel·ligència artificial. Aquest projecte l'han dut a terme els serveis de Manteniment i Rubí Brilla amb l'empresa The Predictive Company.

Aquest pilot està emmarcat en la iniciativa Laboratori SmartCatalonia, i s'ha dut a terme entre els mesos de maig i setembre del 2022.


La prova ha permès detectar i solucionar comportaments irregulars dels sistemes de fred i calor de l'edifici: a partir de la recollida de dades sobre el consum energètic de l'equipament, The Predictive Company va analitzar l'estat del sistema de climatització, i també les dades climatològiques de l'entorn. L'anàlisi va concloure que existia marga de millora en el funcionament del sistema de climatització, i per tant aconseguir estalvi energètic i millora del confort tèrmic.

Així, el pilot ha permès establir un control automatitzat dels processos d'encesa de la maquinària de climatització i alhora establir un control dinàmic de la temperatura. El temps d'encesa ha passat dels 80 minuts als 30, i ha permès identificar els patrons òptims de climatització i els dies en què no és necessari encendre la maquinària, aconseguint un estalvi econòmic superior als 10.000 euros anuals.


El Consistori està estudiant actualment implementar aquesta solució en aquest i altres equipaments municipals.

 

Participació