Els Mossos formen la gent gran per prevenir fets delictius

La xerrada forma part del projecte "De tu a tu", i també hi van assistir agents cíviques

Membres del Consell de la Gent Gran a la xerrada de prevenció dels Mossos
Membres del Consell de la Gent Gran a la xerrada de prevenció dels Mossos | Mossos Rubí
Redacció
23 de novembre del 2022
Actualitzat a les 8:57h
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Rubí van oferir, divendres passat, una xerrada adreçada al col·lectiu de la gent gran per donar-los consells de prevenció de robatoris i estafes. Es tracta d'una xerrada emmarcada en el projecte De tu a tu, en col·laboració amb el Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí, i que també va comptar amb la presència d'agents cíviques i de la coordinadora del Servei a l'Ajuntament de Rubí. 

L'objectiu principal ha estat fer arribar consells de seguretat per prevenir fets delictius, tant al carrer com a casa o en línia. Els Mossos ja van difondre un seguit de recomanacions a les portes del cobrament de la paga doble de les pensions, que és aquest mes de novembre.

En aquest sentit, el cos policial aconsella vigilar que ningú s'acosti massa, ni al caixer ni dins de l'oficina, mentre es treuen els diners, i portar la bossa de mà creuada, amb una tanca segura, creuada al davant, mai a l'esquena. Tampoc no és recomanable agafar confiança amb persones desconegudes, especialment si s'observa que tenen molt interès en fer-se amics: mai s'han de donar dades personals. Si s'han de treure quantitats grans de diners, és millor anar-hi acompanyats d'algú de confiança.

Un cop fora de l'oficina bancària, hi ha diverses tàctiques que fan servir els lladres per distreure les persones i robar-los la bossa: des de demanar alguna informació a donar un cop brusc, o tacar la roba amb alguna substància i, tot seguit, oferir-se a netejar-la.

Finalment, a casa, cal parar atenció a que no hi hagi ningú seguint-nos perquè poden intentar robar en entrar al portal o a l'ascensor, o bé intentar entrar al domicili fent-se passar per instal·ladors de qualsevol empresa, o amb l'excusa que ha caigut algun cable o eina al balcó o al pati.