Junts proposa tres mesures per incrementar la seguretat a Rubí

La formació demana més presència policial, implementar sistemes de videovigilància i sensors a l'enllumenat públic

Dos policies locals patrullant per l'illa de vianants
Dos policies locals patrullant per l'illa de vianants | Marta Casas
Redacció
24 de novembre del 2022
Junts Rubí ha proposat una bateria de mesures per combatre la delinqüència i la inseguretat a la ciutat, després que s'hagin donat a conèixer dades "preocupants": al balanç de criminalitat que apunta un creixement dels robatoris amb força en establiments i domicilis en un 37,3% respecte a l'any passat, s'hi ha de sumar que les asseguradores situen la ciutat de Rubí com un dels llocs amb més risc de robatori, segons un informe de la patronal de les empreses (UNESPA) i que recollia Ràdio Rubí diumenge passat.

Així, Junts considera que, més enllà de les percepcions, hi ha "fets reals" que s'han d'abordar, fugint de "partidismes, apriorismes, ni discursos estigmatitzadors" per trobar-hi solució, i proposa tres mesures concretes: més presència policial, sistemes de videovigilància i un sistema d'enllumenat intel·ligent.

Pel que fa a la policia, Junts demana que augmenti el patrullatge a peu durant les hores comercials i també a les nits, i que hi hagi patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d'Esquadra

Per altra banda, la formació demana que s'estudiï la implantació de càmeres de videovigilància als principals eixos comercials de Rubí, i que se senyalitzi la presència de càmeres com a efecte dissuasiu. Alhora, les càmeres permeten facilitar la identificació dels autors en cas que es cometi un delicte.

Junts considera que l'acció punitiva, i la posterior reinserció, és l'únic que val quan els robatoris no els cometen persones que necessiten cobrir necessitats vitals, i per això també es posicionen a favor d'un enduriment de penes per als infractors, especialment els reincidents. L'agrupació local ha iniciat un treball conjunt amb el grup parlamentari al Congrés dels Diputats per abordar aquesta qüestió.

L'última mesura que proposa la formació és una millora en l'enllumenat públic, i en concret la implementació d'un sistema de sensors que augmenten la potència lumínica quan detecten la presència de persones. Segons Junts, això té tres efectes positius: veure si hi ha algú aturat a la porta d'un comerç intentant-la forçar - i facilitar la seva identificació després -, donar seguretat a altres persones que transiten pel carrer, i també facilitar que els veïns donin l'alerta a la policia en cas de veure moviments sospitosos. 

Ivan Vila, precandidat de Junts per encapçalar la llista a les eleccions municipals del 2023, assegura que aquestes propostes volen "garantir la seguretat de la ciutadania perquè pugui desenvolupar amb tranquil·litat el seu projecte vital a Rubí" i alhora ajudar a "revitalitzar el teixit econòmic" de la ciutat, punts que considera que seran "clau" per als pròxims anys, davant la crisi econòmica que estan patint i patiran moltes famílies. 

En aquest sentit, Vila també ha recordat que la inseguretat és la principal preocupació de la ciutadania segons les últimes enquestes de satisfacció ciutadana i també segons el Dibaròmetre del mes d'octubre, on és la principal preocupació per al 37,7% dels enquestats.