1 de 10
aeur

La Coral Sant Jordi torna a Rubí per celebrar 75 anys de cançons

Aquest dissabte (21h), l'Església de Sant Pere acollirà una cantada de la Coral, organitzada per l'AEUR

La Coral Sant Jordi, en una imatge d'arxiu | Arxiu
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 24 de novembre de 2022 a les 15:18 |
Un 30 de novembre de 1947, un grup de joves inquiets liderats per Oriol Martorell van fer el primer concert, en el marc d'una vetllada literària i musical en honor a Santa Cecília, patrona de la música, de la que poc després s'anomenaria Coral Sant Jordi, al Centre Parroquial de Rubí. Aquest dissabte, 75 anys després, la Coral tornarà a Rubí per celebrar aquesta efemèride a l'Eslgésia de Sant Pere, molt a prop d'on es va fer aquella primera audició.

Sota el nom de Schola Sant Jordi es va iniciar una llarga trajectòria de concerts, assajos, viatges, col·laboracions i anècdotes, amb uns objectius inicials que es mantenen vius avui en dia: "el conreu acurat i rigorós de la música vocal" i el compromís "cívic i social amb el país".


L'Església de Sant Pere ja va acollir els concerts de celebració dels 25 i els 50 anys de la Coral, i ara, convidats per l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí, celebraran els 75 amb un repertori de Cançons amb història, que recull algunes de les seves peces més emblemàtiques des dels inicis fins a l'actualitat.

Per altra banda, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler acollirà, fins al pròxim 30 de novembre, una exposició sobre el primer director de la Coral, Oriol Martorell.

 

Participació