1 de 10
MOBILITAT

Els Mossos han multat 450 conductors per superar els 100 km/h en el primer cap de setmana de limitació a l'AP-7

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha reivindicat la importància de la mesura després que l'autopista hagi registrat un augment del 40% del trànsit des del seu alliberament

Elena fa una crida a la responsabilitat a les portes dels ponts de desembre | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 13:55 |
Objectiu: reduir la sinistralitat. Aquest matí, en una roda al barri de Can Gener de Sant Cugat, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha reivindicat la importància de la implementació del nou límit de velocitat en el tram vallesà de l'AP-7. I és que des del passat dijous, entre Granollers i el Papiol -del Vallès Oriental al Baix Llobregat- només es pot circular a un màxim de 100 quilòmetres per hora. Una reducció que s'emmarca en un nou pla d'actuació per millorar la funcionalitat i rebaixar la xifra d'accidents a l'autopista des de la desaparició dels peatges a l'autopista. 

La mesura, acordada entre el Servei Català de Trànsit (SCT) i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), s'ha elaborat per gestionar l'augment d'un 40% de la circulació a la via des del seu alliberament amb un consegüent repunt d'incidències. Tanmateix, confien que la nova normativa també permeti disminuir les congestions i, en definitiva, millorar la qualitat de servei de l'AP-7. Així mateix, es farà un seguiment periòdic per avaluar "possibles canvis i millores". 


"La mesura permetrà reduir el nombre d'accidents en aquells indrets més conflictius", ha apuntat Elena remarcant que també s'instal·laran més radars i es reforçarà la presència dels Mossos per garantir el compliment de la nova normativa. En aquest sentit, en les últimes 96 hores, el cos policial català ha registrat un increment de les sancions amb més de 450 multes interposades a aquest tram de l'AP-7 per incompliment del nou límit. De totes maneres, el conseller també ha volgut recordar que enguany Catalunya ha registrat un 11% menys d'accidents viaris respecte a l'any 2019.

Pel que fa al proper pont de desembre, el republicà ha informat que es calcula la sortida de més de mig milió de vehicles de l'Àrea Metropolitana. Així doncs, Trànsit s'ha preparat i habilitarà carrils addicionals, prohibirà la circulació de camions de 17 h a 21 h a les autopistes i reforçarà la presència del cos policial català al conjunt de les carreteres del país. Així mateix, Elena ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana perquè vaig amb compte al volant.

Les pantalles acústiques

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, també ha celebrat la implementació d'aquesta reducció de velocitat que, de retruc, "ens ajudarà a pal·liar la demanda del barri respecte a l'excés de soroll provinent del trànsit de l'autopista i que provoca un gran malestar entre el veïnat". 

 

Roda de premsa a Can Gener per la reducció de la velocitat a l'AP-7 Foto: Sergi Baixas


A més a més, la republicana ha avançat que aviat començarà la instal·lació de les pantalles acústiques al tram de Can Gener i que, de cara als pressupostos generals de l'Estat, es projectarà una partida per a començar a estudiar el perllongament d'aquestes pantalles acústiques fins a la zona de Valldoreix, també afectada. 

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació