Can Vallhonrat triomfa als Pressupostos Participatius

Tres de les propostes més votades permetran fer millores al barri

El parc infantil de Can Vallhonrat es remodelarà
El parc infantil de Can Vallhonrat es remodelarà | Localpres
M.C.
20 de desembre del 2022
Can Vallhonrat ha estat el més agraciat als Pressupostos Participatius 2023: de les quatre propostes que es podran dur a terme gràcies als 250.000 euros que la ciutadania ha pogut decidir com es distribuiran, quatre permetran fer diverses millores al barri. 

La proposta que ha tingut més vots ha estat la remodelació de la pista esportiva, amb 368 vots, i a la qual s'hi destinaran 60.000 euros. En segon lloc s'ha situat l'arranjament de la zona infantil, amb 360 vots i un pressupost de 80.000 euros. I la quarta proposta en ordre de vots permetrà la remodelació de la zona d'esbarjo per a gossos, a la qual es destinaran 70.000 euros.

La tercera proposta amb més vots (327) ha estat la renovació del material de la sala d'spinning del Club Natació Rubí, i s'hi invertiran 40.000 euros.

L'edició d'enguany ha estat la més participativa dels Pressupostos Participatius, amb 1.119 vots a l'última fase, superant amb escreix els 236 del 2022, els 273 del 2020 i els 361 del 2018. Aquestes xifres es deuen, segons l'Ajuntament, a l'agilització del procés de votació a través de la plataforma Participa Rubí i a les dinàmiques que s'han fet amb els Consells de Formació Professional, de Gent Gran i de Salut. També s'han habilitat 8 punts de suport a la votació.

Elena Montesinos, regidora de Participació, ha destacat la implicació de la ciutadania, cosa que demostra que els veïns de Rubí "volen formar part del desenvolupament de la ciutat"; així mateix, també ha lloat l'esforç de l'Ajuntament per simplificar els processos, la informació i l'oferta de punts presencials a l'abast de la ciutadania. Segons Montesinos, l'increment en la participació "és una mostra de la vitalitat i la implicació del nostre teixit social i un motiu d'orgull".