L'Ajuntament promou el reciclatge de vidre a l'hostaleria

El sector produeix un 50% del total de residus de vidre que es generen a l'Estat espanyol

Reciclatge de vidre
Reciclatge de vidre | Georgina Albareda
Redacció
01 de desembre del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa una campanya informativa, adreçada als establiments d'hostaleria i restauració, amb l'objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre, a partir de visites i comunicacions a bars, cafeteries i restaurants per informar-los sobre la correcta separació d'aquests envasos.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l'obligatorietat de separar en origen els residus. 

La campanya dona continuïtat a les accions que s'han realitzat en els últims anys, en el marc de les quals es programen visites per verificar si els establiments fan la separació dels residus de vidre de manera correcta. A més, gràcies a la col·laboració d'Ecovidrio, es facilitarà als establiments cubells de diverses capacitats en funció de la quantitat de residus que generin.

El sector de l'hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen a tot l'Estat, i és clau per aconseguir els objectius de reciclatge. 

L'ONU ha declarat el 2022 com l'Any Internacional del Vidre, un material que ha estat fonamental en el desenvolupament de la humanitat en molts àmbits: arquitectura, automoció, articles per a la llar, envasos, l'energia, la biomedicina, l'agricultura, l'electrònica, la informació i les comunicacions, l'òptica o el sector aeroespacial, entre d'altres. De manera recent, el vidre ha tingut un paper molt important en la batalla contra la pandèmia global de la Covid-19, actuant com a envàs contenidor de les vacunes, per la seva resistència a temperatures extremes i diversos graus de pH i acidesa.

En el context d'emergència climàtica, és especialment destacable com a material natural, circular i 100% reciclable d'envàs a envàs.