1 de 10
medi ambient

Ajuda econòmica per implementar la zona de baixes emissions a Rubí

Una mica més de dos milions d'euros del Govern per a una desena de municipis

Un cartell de la Zona de Baixes Emissions | Aj. Sant Cugat
per Albert Hernàndez, Rubí | 4 de desembre de 2022 a les 10:01 |
Rubí ha rebut una ajuda econòmica per a la implementació d'una zona de baixes emissions (ZBE) -en té una d'1,3 milions d'euros dels Next Generation-. És un dels 16 municipis de més de 20.000 habitants que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural els ha concedit 2.187.358 euros, i que ho havien sol·licitat.

Una partida que ha d'anar destinada a la implementació d'aquesta restricció de vehicles contaminants entre el 2022 i el 2025, incloent-hi les corresponents a les zones tranquil·les acústiques en aglomeracions. Aquestes ajudes surten del Fons Climàtic, alimentat amb la meitat dels ingressos obtinguts amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.


Rubí no és l'única ciutat del Vallès Occidental que ha rebut una subvenció. Santa Perpètua de Mogoda pel disseny i implementació, igual Sabadell; Montcada i Reixac, també per a la redacció de projectes de disseny, d'informes tècnics i estudis de viabilitat, i Terrassa pel mateix concepte que Rubí.
Participació