Consulta pública prèvia per modificar el PGO a l'entorn de Pich Aguilera

Les propostes de la ciutadania es podran fer arribar fins al pròxim 28 de desembre

L'Ajuntament vol modificar el planejament urbà a l'entorn de Pich Aguilera
L'Ajuntament vol modificar el planejament urbà a l'entorn de Pich Aguilera | Localpres
Redacció
12 de desembre del 2022
Actualitzat el 24 de juliol del 2023 a les 15:17h
L'Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia, a través de la plataforma Participa Rubí, per redactar una modificació puntual del Pla General d'Ordenació (PGO) a l'àmbit de Pich Aguilera, amb l'objectiu d'afavorir "la regeneració i renovació urbana d'aquest entorn". Les aportacions es podran fer fins al pròxim 28 de desembre.

Com explica el consistori, aquest àmbit al marge oest de la Riera constitueix un límit físic que fracciona el territori en dues parts i en determina l'ordenació futura per la manca de connectivitat transversal entre ambdós costats de la Riera i de coherència en la ordenació urbana. Així, amb la modificació es pretén definir un sector de transformació que possibilitarà la conversió de l'actual qualifiació de sòl industrial en una de més adient a l'entorn, tenint en compte la proximitat als àmbits residencials, i transformar així el front del passeig de la Riera.

I és que la localització d'aquest sector el converteix en un espai d'oportunitat per a generar una nova centralitat al marge oest de la Riera, tenint en compte les previsions fixades al Pla Territorial Metropolità de Barcelona i la dels Plans Directors d'Infraestructures 2011-2020 i 2021-2030, que contemplen la construcció de la segona estació de FGC a La Llana.

La transformació de l'entorn, a més, es materialitzarà amb una nova proposta d'ordenació que inclourà nous espais lliures i sòl destinat a equipament públic amb la superfície adequada per aglutinar i concentrar en un mateix entorn tots els serveis municipals, que ara estan repartits en diversos edificis.

Segons el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto, la transformació és part de l'estratègia del municipi "per reconvertir, reconnectar i revitalitzar entorns de la ciutat que han quedat obsolets, que estan en desús o que són espais d'oportunitat", que a més de completar el teixit urbà i dotar d'estructura i cohesió, ajuden a donar "identitat" a la ciutat. Pel que fa al nou Ajuntament, Güeto ha explicat que la voluntat és que sigui un edifici "centralitzat" i que faciliti l'atenció "integral" a la ciutadania, i que a més serveixi per atraure altres serveis que el facin atractiu per a altres institucions.

A més d'aquesta modificació puntual, encara es pot participar a la que es va obrir a finals de novembre per la que està prevista a l'àmbit P.E.R.I. 10.1.2.