13 dones amb diversitat funcional participen al programa d'empoderament

A Rubí hi ha més de 2.616 dones amb un grau de discapacitat superior al 33%

Trobada del programa d'empoderament de dones amb diversitat funcional de Rubí
Trobada del programa d'empoderament de dones amb diversitat funcional de Rubí | Localpres
Redacció
16 de desembre del 2022
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer, han conegut les participants al nou programa municipal per empoderar les dones amb diversitat funcional, en concret, 13 dones que tenen diversos tipus de discapacitat - física, intel·lectual, sensorial o amb una patologia de salut mental - i que s'han sumat a aquest espai de trobada per compartir necessitats, inquietuds i reptes.

El programa, impulsat pel Servei de Diversitat Funcional i personal de benestar comunitari dels CAP Anton de Borja, Sant Genís i Mútua Rubí, té la intenció de combatre l'exclusió i aïllament que poden sentir les dones amb discapacitat en certs àmbits. La primera edició va arrencar el mes d'octubre i durarà fins al mes de juny, i s'estructura en sessions setmanals de dues hores en què les participants plantegen aquells temes que més els interessen sota la coordinació dels professionals dels CAP.

A Rubí hi ha més de 2.616 dones amb un grau de discapacitat superior al 33%, segons les dades de l'any 2020. Sovind, aquestes persones se senten excloses de certs àmbits i mancades de drets fonamentals, i és en aquest context que neix el programa d'empoderament. Les participants han estat derivades des de diversos serveis, com l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional, els Serveis Socials Bàsics, el Servei de Salut Pública, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona o els CAP, entre d'altres.