Les CUP del Vallès Occidental debaten a Rubí la seva proposta política de cara a les municipals

La formació diu que l'acord de Pressupostos de la Generalitat és una "maniobra electoralista" de cara als comicis locals

Xavier Pellicer i Maria Sirvent protagonitzen l'acte polític a Rubí
Xavier Pellicer i Maria Sirvent protagonitzen l'acte polític a Rubí | Marta Casas
17 de desembre del 2022
Rubí ha acollit aquest migdia l'acte comarcal de la CUP del cicle Un país en marxa, que el partit està duent a terme arreu del país en les últimes setmanes. Membres de totes les candidatures del Vallès Occidental s'han reunit aquest matí al CRAC per debatre la proposta política de la formació amb la vista posada a les eleccions municipals del 2023 i com fer front a la crisi econòmica i social que travessa el país. 

A l'acte amb simpatitzants i militants de la comarca hi han participat els diputats Xavier Pellicer i Maria Sirvent, i també les persones que encapçalaran les llistes de les candidatures d'unitat popular als diversos municipis del Vallès Occidental, com ara Marina Dolset, que serà la cap de llista de l'AUP als pròxims comicis.

Segons Pellicer, el moment actual de crisi "econòmica, social i democràtica" que requereix avançar fent un gir a l'esquerra, amb una proposta "independentista i que millori les condicions de la vida de la gent". Respecte al debat que ha tingut la militància, el diputat ha explicat que ha servit per analitzar en quin estat es troben les candidatures i com volen portar-les a les eleccions municipals, "no com un objectiu electoral en si, sinó com un punt de partida".

El diputat ha volgut tenir un record amb la família de Brian Rios i denunciar l'opacitat amb què s'ha tractat el cas per part de la Generalitat i l'Ajuntament de Rubí, i demanar "justícia i reparació". 
 

Candidats i candidates de les CUP al Vallès Occidental Foto: CUP Vallès Occidental


La CUP titlla de "maniobra electoralista" l'acord d'ERC i Comuns pels Pressupostos
En declaracions als mitjans de comunicació, Pellicer ha estat molt crític amb l'acord entre ERC i els Comuns per als pressupostos de la Generalitat, que la CUP considera que és "una maniobra electoralista" i que no aporta cap "transformació", sinó que demostra la seva alineació "amb la patronal i amb l'agenda del reenncuentro amb l'Estat espanyol", que ha assegurat que és "irreformable".

En aquest sentit, i respecte a les últimes propostes dels republicans i del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre una possible reforma de la Constitució per encabir-hi un referèndum pactat, el diputat ha dit que "està enganyant a la gent". Així mateix, també considera que enganya la població "venent com a acords de millora davant la repressió" el que en realitat són canvis "que poden perjudicar la majoria de la gent", com l'agreujament dels desordres públics

Respecte als últims dies convulsos al Congrés espanyol, amb la guerra obreta per la renovació del Poder Judicial i pendent de la decisió del Tribunal Constitucional, Xavier Pellicer ha recordat que a Catalunya "ja ho vam viure el 2017", i que la CUP ja havia advertit dels perills de "comprar el marc de la dreta i l'extrema dreta espanyola", que després "se'ls acaba girant en contra".