Nova modificació del PGO, ara a l'entorn del polígon Can Sant Joan

L'objectiu és desenvolupar l'àmbit per al màxim aprofitament industrial i urbà, i crear nous espais lliures

L'àmbit on es proposa una modificació del Pla General d'Ordenació
L'àmbit on es proposa una modificació del Pla General d'Ordenació | Aj. Rubí
20 de desembre del 2022
Actualitzat el 24 de juliol del 2023 a les 15:17h
L'Ajuntament de Rubí ha obert una nova consulta pública prèvia a la modificació del Pla General d'Ordenació, la tercera en l'últim mes, aquest cop a l'entorn del polígon de Can Sant Joan. Concretament, es vol actuar en l'àmbit de les illes delimitades pels carrers Sòcrates, l'avinguda de la Generalitat, Anoia, Segre i l'avinguda Astronomia per donar lloc a l'augment de l'edificabilitat sense que això comporti una reordenació general d'un àmbit, amb més reserves per a sistemes i l'increment de l'aprofitament urbanístic corresponent.

Segons el Consistori, aquest ajust ha de contribuir a la consolidació del teixit industrial aprofitant al màxim les oportunitats i disponibilitats de l'actual teixit urbà, adequant-lo a les necessitats socials i econòmiques, i permetre la cessió de nous espais lliures i millorar la urbanització de l'entorn.

Els problemes que se solucionarien en aquest àmbit són l'optimització de les activitats industrials existents, evitant la dispersió en el territori; proposar un nou aprofitament amb una ocupació diferent - sense superar els índexs establerts per altres parcel·les de l'entorn -, que actualment és del 70% amb una edificabilitat del 0,45 m2 de sostre per m2 de sòl, i millorar els recorreguts de vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

Així, aquesta modificació no només mantindria les activitats industrials existents sinó que en milloraria la productivitat i evitaria la dispersió de les instal·lacions d'una mateixa empresa, i a més dotaria de coherència l'edificabilitat del Parc d'activitats econòmiques de Can Sant Joan, que actualment està dividit en illes industrials amb índexs diferents, que van des del 0,45 fins a l'1,20. Això, sí, la modificació proposa millorar la competitivitat del Parc mantenint el seu caràcter, salvaguardant boscos i rieres, intentant minimitzar la implantació dels edificis industrials i millorant els recorreguts de mobilitat saludable.

Aquesta modificació també contempla el desenvolupament de futurs Plans de millora urbana i una ordenació urbaística concreta de dotació de la finca situada al carrer Leonardo da Vinci, número 16.

Tercera modificació urbanística en un mes
A més d'aquesta nova consulta pública prèvia, l'Ajuntament ha obert un procés participatiu per modificar dos àmbits més: un, a una zona pròxima a l'Escardívol - PERI 10.1.2 -, que ja s'ha tancat amb tres propostes de la ciutadania, i una altra a l'entorn de la fàbrica Pich i Aguilera, que continua oberta fins al 28 de desembre.

La ciutadania pot fer arribar aportacions a la redacció d'aquesta modificació a través de la plataforma Participa Rubí fins al pròxim 10 de gener.