El ple de desembre aprovarà el Pla d'Equipaments de Rubí

Només 14 punts a l'ordre del dia, amb alguns tràmits de contractes de serveis i de personal eventual, i cap moció dels grups municipals

La sala de plens de l'Ajuntament de Rubí
La sala de plens de l'Ajuntament de Rubí | Localpres
Redacció
20 de desembre del 2022
Actualitzat a les 14:46h
L'últim ple municipal de l'any 2022 servirà per aprovar un dels documents que ha generat més debat en els últims mandats: el Pla d'Equipaments 2022-2030. Es tracta d'un document que ordena, planifica i desenvolupa la xarxa d'espais municipals

Rubí compta amb un total de 178 equipaments municipals: 109 de titularitat pública, 51 de privats i 18 que pertanyen a altres administracions. El pla ha fet una diagnosi de l'estat i els usos d'aquests espais, i ha fet una projecció per als pròxims anys.

Es tracta, doncs, d'un document "indispensable" per a la ciutat, com ha dit el portaveu del PSC, Moisés Rodríguez, perquè serveix per "fer una fotografia de l'estat actual de la ciutat en matèria d'equipaments" i alhora proporciona una eina que "ens facilitarà adaptar-nos als canvis que pugui necessitar la ciutat" en els pròxims anys.

Encara relatiu als equipaments municipals, la sessió plenària d'aquest dimarts aprovarà els preus privats per la prestació de serveis a la piscina municipal  de Can Rosés per l'any 2023; s'aprovarà un reequilibri econòmic de la concessió amb el Club Natació Rubí per la gestió de la piscina coberta en referència a la temporada 2020-2021, afectada per les restriccions de la Covid-19, i la denegació de la sol·licitud d'augment de tarifes a l'empresa Truyols Serveis Funeraris S.A..

Nous contractes municipals
El ple també aprovarà diversos punts relatius a contractes: dos punts relatius al de serveis de neteja dels col·legis públics i altres dependències municipals i la liquidació d'interessos corresponents als exercicis 2008 a 2011 i 2012 a 2017 amb motiu de la revisió de preus aplicada per sentència al contracte de recollida de residus i neteja viària.

El més destacat, però, serà l'aprovació dels plecs per licitar el contracte de subministrament i manteniment de terminals de radiocomunicacions homologats per la Xarxa Rescat (Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya), un sistema dissenyat per proporcionar cobertura a nuclis de població i entorns rurals als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i emergències arreu del país. Amb aquesta ampliació i millora dels recursos tècnics de la Policia Local i Protecció Civil, es podrà dotar aquests cossos d'una "millor capacitat de resposta", com ha dit la segona tinent d'alcaldia, Ànnia Garcia

Maria Mas fitxa com a Cap de Gabinet
El ple donarà compte de la incorporació de Maria Mas, advocada i exregidora socialista, com a personal eventual amb funcions de Cap de Gabinet. Mas va iniciar la seva feina com a assessora el passat 1 de desembre, amb una dedicació completa i una retribució de 50.000 euros anuals en 14 pagues.