Les propostes de la ciutadania pel planejament a l'entorn de l'Escardívol

Tres persones han fet aportacions a la modificació del Pla General d'Ordenació a l'entorn del PERI 10.1.2

L'àmbit inclou la C-1413a, els carrers Terrassa i Cadmo i part del carrer Gimnàs
L'àmbit inclou la C-1413a, els carrers Terrassa i Cadmo i part del carrer Gimnàs | Ajuntament de Rubí
21 de desembre del 2022
L'Ajuntament de Rubí ha obert recentment tres consultes públiques prèvies per fer modificacions al Pla General d'Ordenació, una de les quals a l'àmbit anomenat PERI 10.1.2 i que comprèn una àrea pròxima a la zona de l'Escardívol, concretament la carretera C-1413a, els carrers Terrassa i Cadmo i part del carrer Gimnàs.

Fins al 16 de desembre, la ciutadania podia fer les seves aportacions a través de la plataforma Participa Rubí, i així ho han fet tres veïns de la ciutat.

Un dels usuaris de la plataforma defensa que s'hauria d'augmentar l'oferta residencial al carrer de Terrassa rehabilitant edificis antics, augmentant l'altura de l'edifici i construint als espais buits alineats. També diu que s'ha de millorar la vorera d'aquest carrer - recordem, des de fa anys inaccessible a causa d'una bastida instal·lada a la façana de Cal Corrons - traient els arbres.

La mateixa persona proposa mantenir els carrers Blume i Gimnàs tot ampliant-ne les voreres, i eliminar la connexió amb el carrer Terrassa continuant la vorera i desviant el trànsit cap al pont, és a dir que el carrer Pau Claris només seria accessible per als residents. Finalment, proposa esfondrar les barraques, la fàbrica i els murs i deixar espais oberts públics provisionals.

Aquest usuari ha volgut aprofitar l'espai de participació per fer una crítica contundent al govern municipal: "S'hauria d'haver fet un POUM ja fa temps. Els ciutadans tenim necessitats i no hem de viure a una ciutat que involuciona per culpa de les vostres lluites d'interessos", en referència als polítics. També titlla els processos participatius d'un "intent de rentar-se les mans", demostrant així "incompetència i desinterès per la vostra ciutat". "Espero que algun dia se us acabi aquesta ganga", etziba aquest usuari.

Una segona persona comenta que aquest sector, i en concret el solar que resta al darrere de l'Oficina de Correus, no s'hauria d'edificar sinó preservar-se com a zona verda, tenint en compte els fets tràgics de la Rierada de 1962 i que aquesta zona està considerada com inundable. Per altra banda, diu que la plana de l'Escardívol hauria de mantenir-se "lliure de construccions, destinada a usos públics d'interès per a la ciutat". Per últim, defensa que cal reforçar la protecció de la casa històrica de Cal Corrons i els seus plataners monumentals.

Finalment, una tercera usuària aporta una breu proposta: "Protegir els edificis de Can Corrons i Can Llonch per restaurar-los i incloure'ls al catàleg de patrimoni".

Processos participatius al voltant del PGO
Aquest procés participatiu es troba en la fase de retorn, que es tancarà el pròxim 31 de desembre.

L'Ajuntament n'ha obert dos més en l'últim mes: una consulta per modificar l'entorn de la fàbrica Pich Aguilera i un altre per una modificació a l'entorn del polígon de Can Sant Joan. Al primer s'hi poden fer propostes fins al 28 de desembre i al segon, fins al 10 de gener.