Maria Mas fitxa com a Cap de Gabinet

El nomenament de l'advocada i exregidora socialista ha despertat crítiques entre l'oposició

21 de desembre del 2022
Maria Mas, en una imatge d'arxiu
Maria Mas, en una imatge d'arxiu | RubiTV.cat
El ple municipal del mes de desembre va donar compte del nomenament de Maria Mas, advocada i exregidora socialista, com a Cap de Gabinet. Aquest nomenament es va fer a finals de novembre, amb efectes des de l'1 de desembre, tal com es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

En la sessió plenària d'aquest dimarts, 20 de desembre, tres portaveus de l'oposició han criticat aquest nomenament. Betlem Cañizar, de l'Alernativa d'Unitat Popular - grup que sempre ha renunciat al nomenament de càrrecs de confiança - ha qüestionat que aquesta figura sigui realment necessària: "per aquest càrrec hi han passat tres persones al llarg del mandat i no s'ha notat, mentre ha estat vacant, que ningú estava fent aquesta feina", ha dit la portaveu, que ha recordat Maria Mas com la regidora "eterna" del PSC - ho va ser en els mandats del 2003, 2007, 2011 i 2015, gairebé 20 anys. Cañizar també ha remarcat que la retribució anual de la Cap de Gabinet és de 50.000 euros anuals, a més del cost empresarial, el que suposa més pressupost que "un any sencer de Biblioteca municipal o de la Torre Bassas".

Per la seva banda, Toni Garcia de Veïns per Rubí ha criticat durament aquest nomenament, i ha acusat el PSC de fer servir aquests càrrecs per "col·locar a dit" persones afins al partit. En aquest cas, però, de manera coherent amb "el clientelisme" que sempre practiquen els socialistas; ha dit, per posar En Comú Podem a l'altre costat de la balança i recordar que mentre el mandat anterior criticaven aquests nomenaments, ara han acceptat aquest i fins i tot el d'un exregidor seu, Pau Navarro, com a assessor de diverses àrees. Això, segons el portaveu dels independents, és una mostra "de cinisme i incoherència" per part dels comuns.

Finalment, Montse Soler, per part d'ERC, ha demanat saber les funcions que durà a terme la nova assessora de Govern, ja que el seu grup té la sensació "que ha vingut a fer la campanya del PSC". La regidora ha tornat a fer aquesta pregunta al torn de precs i preguntes, per tal d'obligar el govern a respondre abans de la pròxima sessió plenària.

El portal municipal no ha fet públic, encara, quin és el currículum i les funcions de Maria Mas com a cap de Gabinet.