Rubí, segona ciutat catalana amb més valor afegit industrial

El VAB industrial és de 838,3 milions d'euros, una xifra que només supera la ciutat de Barcelona

Polígons industrials a Rubí
Polígons industrials a Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
22 de desembre del 2022
Actualitzat el 02 de gener del 2023 a les 16:19h
Rubí té un valor afegit brut industrial (VAB) de 838,3 milions d'euros. Segons es desprèn de les xifres de l'Idescat del període 2019-2020, aquesta quantitat situa la ciutat per sobre de la resta dels municipis importants de la comarca: Terrassa (755,3 milions d'euros), Sabadell (421,5) i Sant Cugat (503,7).

El VAB industrial de Catalunya és de 40.776,9 milions d'euros, i el de la ciutat de Barcelona, de 5.370,8 milions.

El valor afegit brut és la suma dels valors addicionals que adquireixin els béns i serveis en transformar-se durant el procés de producció, i l'índex de VAB és una de les maneres d'expressar el producte interior brut (PIB).

"Aquestes dades ens tornen a dir que Rubí és el motor industrial de Catalunya", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez, no només per concentració de polígons d'activitat econòmica i activitat, sinó "per tot allò que aportem al conjunt del país". En aquest sentit, també ha dit que la ciutat "continua treballant per mantenir i ampliar aquest lideratge".

Martínez també ha aprofitat l'avinentesa per tornar a reclamar la segona estació de La Llana, "una reclamació del gruix del nostre teixit industrial", per continuar "liderant la indústria catalana" amb "més i millors infraestructures".

Primera trobada institucional amb el president de CECOT
Divendres passat, l'alcaldessa de Rubí i els regidors de Comerç i Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano i de Serveis a l'Empresa, Rafael Güeto, es van reunir amb el nou president de CECOT, Xavier Panés, en la primera trobada institucional des que aquest últim assumís el seu càrrec, al mes de juny.

En la trobada, on també hi va ser present Manuel Jiménez, president del Fòrum CECOT Rubí, va servir per presentar oficialment el nou president i l'alcaldessa, i per comprometre les dues institucions a mantenir les bones relacions existents.