L'estació dels FGC de Rubí tindrà una sola andana central

La companyia ha licitat les obres, previstes per a l'estiu del 2023, per 711.600 euros

Rubí passarà a tenir una gran andana central
Rubí passarà a tenir una gran andana central | FGC
Redacció
22 de desembre del 2022
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres de remodelació de l'estació Rubí Centre per tal d'eliminar la via central i deixar una sola andana central, ara que la via 0 ha quedat inutilitzada amb la supressió dels trens semidirectes (S7).

Així, l'actual configuració amb tres vies i dues andanes laterals passarà a ser de només dues vies i una única andana central, més àmplia i amb més capacitat per als usuaris: de 1.200 a 1.560 metres quadrats. A més d'ampliar l'espai d'andana, es faran actuacions en els desviaments, enclavaments, ajustos de circuits de via, desplaçaments de senyals ferroviàries i la retirada de la catenària, i s'adaptaran els encaminaments per a invidents i les zones d'embarcament de l'estació, es faran modificacions en la megafonia, pantalles d'informació, enllumenat i el mobiliari de l'estació.

Les obres es van licitar el passat 5 de desembre per 711.600 euros, i està previst que comencin l'estiu de 2023. Es faran principalment en horari nocturn, per minimitzar l'afectació a les persones usuàries.

Segons dades de FGC de l'any 2019, l'estació de Rubí - l'única dels ferrocarrils catalans al municipi - és una de les de la línia Barcelona - Vallès amb més demanda, amb 2,6 milions de validacions a l'any.