3 indústries de Rubí rebran fons Next Generation i del PERTE d'automoció

Indústria de Cremalleras ha rebut una subvenció per un projecte de millora de la sostenibilitat i l'eficiència energètica, i Grupo SPR i Gonvarri formen part de la candidatura col·laborativa "Future: Fast Forward" del grup SEAT

Tres indústries de Rubí rebran finançament per a projectes de transformació
Tres indústries de Rubí rebran finançament per a projectes de transformació | Ajuntament de Rubí
Redacció
27 de desembre del 2022

11 empreses del Vallès Occidental són beneficiàries dels fons europeus Next Generation, amb què la Unió Europea financia projectes d'investigació, innovació, sostenibilitat i digitalització a través de diverses convocatòries. En concret, la de Plans d'innovació i sostenibilitat en la indústria manufacturera i Ajudes a projectes d'investigació i desenvolupament en intel·ligència artificial i altres tecnologies digitals i la seva integració a les cadenes de valor, que s'han resolt recentment, aportaran fins a 3,8 milions d'euros a empreses de la comarca.

La primera convocatòria, amb un import total de 1.778.929 euros de subvenció més préstec, beneficiarà quatre empreses del Vallès Occidental: el Pla d'Inversions per a la millora de la sostenibilitat i l'eficiència energètica del procés de fabricació de cremalleres, de Rubí Indústria de Cremalleras; Noves tècniques productives per a l'ús de tints naturals i l'eficiència de recursos en els processos d'acabat tèxtil, de Finish S.A. (Terrassa); El reciclatge tèxtil: mirant cap al futur, de Roba Amiga Empresa d'Inserció (Sabadell) i Millora de l'eficiència energètica en l'etapa de tall de xapa metàl·lica pr a la fabricació d'elements d'enllumenat públic, de l'empresa Indústries d'il·luminació Roura (Santa Perpètua de Mogoda).

Pel que fa a l'altra convocatòria, les empreses beneficiades són 7: Simulacions Òptiques , Grupo de Desarrollo Empresarial I Mas D Mas I i Alternative Energy Innovations de Terrassa; Delecta Technologies i Emagister Servicios de Formación de Sant Cugat; Accent Advanced Systems de Castellar del Vallès, i Groots Hydroponics de Barberà del Vallès. En total, aquestes empreses rebran 2.085.428 euros.

Vuit empreses més rebran ajuts del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en el marc de les candidatures catalanes al PERTE Vehicle Elèctric i Connectat (VEC), que també ha publicat recentment la proposta de resolució. Les candidatures atorgades són 10 al conjunt de l'Estat espanyol, amb un total de 792,9 milions d'euros, dels quals les iniciatives catalanes se n'enduran 421,8. Amb aquests diners es podran finançar projectes amb un valor total de 968 milions d'euros.

En concret, les empreses vallesanes que formen part de les candidatures col·laboratives són Grupo SPR i Gonvarri de Rubí, CELSA Group de Castellbisbal; Kivnon i Moi-Matric de Barberà del Vallès i Gestamp de Palau-Solità i Plegamans, que formen part de la candidatura Future: Fast Forward (F3) del GRUP SEAT; i Millor Battery i Applus+ de Cerdanyola del Vallès, integrades a la candidatura HUB-dCO2: Hub de descarbonización para la fabricación adaptativa, modular y multireferencia de VECs del HUB TECH FACTORY S.L.. El primer conjunt d'empreses rebrà 356,6 milions d'euros, i el segon, 65,2.