Rubí es prepara per rebre els Reis d'Orient

Tots els detalls del lliurament de les cartes a Ses Majestats, el campament del Mag Rubisenc i la cavalcada

L'arribada dels Reis a Rubí
L'arribada dels Reis a Rubí | RubiTV.cat
28 de desembre del 2022
Passada la celebració del Nadal i Sant Esteve, i quan falten pocs dies perquè acabi l'any 2022, la ciutat ja té a punt tots els preparatius per un dels moments més esperats: l'arribada dels Reis d'Orient a Rubí.

A continuació t'expliquem tots els detalls perquè les cartes dels nens i nenes arribin a Ses Majestats abans del 5 de gener, i quan es podrà visitar el campament del Mag Rubisenc.

La carta als Reis: Oficina de Correus i Patges Reials
Els infants que ja tinguin a punt la seva carta per als Reis d'Orient la podran dipositar els dies 28, 29 i 30 de desembre a l'Oficina de Correus Reial que s'allotjarà a la planta baixa de l'Ajuntament de Rubí. L'horari de l'Oficina és 16 a 19 h, i hi haurà treballadors postals que s'encarregaran de recollir les cartes i lliurar-les als Reis.

Per als nens i nenes que viuen a les urbanitzacions, Ses Majestats han encarregat a uns quants Patges Reials que s'instal·lin a l'edifici Ressò de Sant Muç els dies 3 i 4 de gener de 17 a 20 h. Al barri del Pinar, el dia 28 de desembre (17h a 19h) un Patge Reial farà un recorregut pel barri per recollir les cartes dels nens i nenes, convidat per la Comissió de Festes de l'Associació de Veïns.

El Mercat Municipal també tindrà un servei de Carter Reial els dies 3 i 4 de gener, i encara hi haurà una última oportunitat la mateixa tarda del dia 5, a l'Escardívol, abans de la Cavalcada. 

El campament del Mag Rubisenc
El campament del Mag Rubisenc obrirà les seves portes els dies 2, 3 i 4 de gener, i allà també es podran lliurar cartes als Reis d'Orient. A més, al campament es podran elaborar fanalets de Reis, penjar una il·lusió a l'arbre dels desitjos i participar, així, en el sorteig per pujar a l'escenari amb els Reis la nit de la seva arribada...

Per accedir a veure el Mag, es lliuraran tiquets d'accés en el moment d'arribada al campament, a partir de les 15.30h. Els tiquets es donen exclusivament als infants (de 0 a 12 anys), tot i que a les 15.30h els podran recollir els adults, amb un màxim de dos tiquets per unitat familiar - tret de les famílies nombroses acreditades. Els familiars i altres acompanyants podran accedir al pati del Castell per portar i recollir els infants, que entraran sols a conèixer el mag.

El campament tindrà les portes obertes de 16.30h a 20.30h, però cada dia a les 16h hi haurà una sessió especial per a infants i joves (de 0 a 18 anys) amb diversitat funcional. Per participar-hi, cal enviar un correu a oadf@rubi.cat.

L'arribada dels Reis a Rubí
La nit del 5 de gener, els Reis d'Orient arribaran a Rubí amb el format tradicional, amb una Cavalcada pels carrers de la ciutat.

L'activitat arrencarà a les 16.30h a l'Escardívol, on la Cartera Reial recollirà les últimes cartes dels nens i nenes de la ciutat. A les 17h, tots els presents podran gaudir d'una xocolatada mentre esperen el gran moment, a les 18h: l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient. Allà, l'alcaldessa de Rubí i un grup d'infants s'encarregaran de lliurar-los les claus de la ciutat perquè puguin repartir els regals per totes les llars.

Des de l'Escardívol, els Reis sortiran en cavalcada (18.30h) amb el següent recorregut: carrers Blume, Cadmo, Prat de la Riba, Rafael Casanova, passatge Francesc Macià, avinguda Barcelona, rambleta Joan Miró, passatge de Les Torres, avinguda Can Cabanyes, passatge del Ferrocarril, carrer Monturiol, carrer Mare de Déu de Fàtima, carrer Tres d'abril, carretera de Sant Cugat, carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, avinguda de Barcelona, passeig Francesc Macià, carrer Montserrat i plaça del Doctor Guardiet.

A les 21h està prevista l'adoració al pessebre i el comiat a Ses Majestats, a la plaça del Doctor Guardiet.

Un dels trams de la cavalcada, a la rambleta Joan Miró, serà d'ús preferent per a persones amb diversitat funcional i els seus acompanyants. No cal reservar prèviament, però hi haurà control d'accés: hi podran entrar totes les persones amb una discapacitat superior al 33% que ho acreditin amb un certificat de reconeixement de la discapacitat i la targeta acreditativa, amb un màxim de dos adults acompanyants.