1 de 10
ocupació

El Projecte Singulars aconsegueix la inserció laboral o educativa de 54 joves al Vallès Occidental

Es tracta d'un programa desenvolupat per PIMEC en col·laboració amb el SOC i diverses entitats del territori

Un dels cursos del Projecte Singulars | Arxiu
per RubiTV.cat, 27 de desembre de 2022 a les 17:39 |
Un total de 100 persones del Vallès Occidental han participat enguany del programa Singulars, impulsat per PIMEC amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i diverses entitats del territori. El projecte té l'objectiu d'inserir en el mercat de treball a joves de menys de 30 anys en situació d'atur, i va acabar el passat mes d'octubre.

Dels 100 participants, 54 han aconseguit la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu: 47 han accedit al mercat de treball i 7 a una formació reglada. En el marc d'aquest projecte, el SOC preveu la possibilitat de sol·licitar un ajut a la contractació a aquelles empreses que incorporin participants al programa, i 16 dels 47 contractes de treball s'han fet seguint aquesta modalitat, és a dir, un 34% de tots els que s'han signat.


El president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, ha valorat molt positivament el treball realitzat en el marc del projecte, tot destacant "la importància de la relació públic-privada amb els consistoris del territori i amb els agents implicats en la innovació i en els oficis que poden aportar valor a les pimes del territori, ajudant als joves a tenir una sortida professional de futur".

Sobre la continuïtat del projecte, Pujol l'ha defensat perquè "ajuden a les pimes a incorporar talent amb coneixement actual i amb motivació i ganes de poder aportar a l'empresa", alhora que es contribueix a reduir l'atur juvenil i a reforçar la carrera professional dels joves en edat de treballar.


Al Vallès Occidental, els col·laboradors amb el projecte Fabrica el teu futur han estat l'Ajuntament de Sant Cugat, Foment de Terrassa, Leitat Technological Center, la Fundació Eurecat i I'am Digital. Singulars també s'ha dut a terme al Barcelonès, el Vallès Oriental, el Bages i el Baix Llobregat, i ha comptat amb la participació de més de 450 persones, aconseguint la inserció laboral de 206 joves.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

 

Participació