La Policia Local ha posat 214 denúncies a patinets i bicicletes per circular per l'illa de vianants

L'Ajuntament està treballant per senyalitzar itineraris alternatius, i admet la dificultat de control d'aquestes infraccions

Dos policies locals patrullant per l'illa de vianants
Dos policies locals patrullant per l'illa de vianants | Marta Casas
28 de desembre del 2022
Actualitzat el 02 de gener del 2023 a les 16:19h
La Policia Local de Rubí ha interposat, fins al novembre de 2022, 195 denúncies a conductors de vehicles de mobilitat personal i 19 a bicicletes que circulaven per l'illa de vianants. Així n'ha informat l'Ajuntament en resposta a una pregunta efectuada pel grup municipal d'ERC al plenari del mes de novembre.

El Consistori també explica que els serveis de Mobilitat, de Seguretat i de Relacions Ciutadanes estan treballant per senyalitzar itineraris alternatius a l'illa, d'acord amb el que estableix el Pla director de la bicicleta. Alhora, la Policia Local fa controls de manera sistemàtica en horaris de matí i de tarda, però admet que és difícil de controlar aquesta mena d'infraccions en un entorn com el de l'illa en hores punta, ja que és fàcil evitar-los: quan les persones detecten el control, canvien de via.

La qüestió dels patinets és "una problemàtica greu en la qual totes les administracions hi tenen a dir, dins el seu àmbit competencial", argumenta l'Ajuntament, que també afegeix que s'està valorant, per part de l'Estat, "establir l'obligatorietat d'obtenir el vehicle o la persona conductora una assegurança". Aquesta aniria vinculada a una matrícula, cosa que facilitaria el control d'aquests vehicles.

"Són milers de persones, moltes d'elles sense permís de conducció i, per tant, sense coneixement de la normativa i de la senyalització", diu l'Ajuntament, que reconeix que aquests mitjans estan "desbordant la capacitat de resposta de les administracions".