Rubí Jove ja té a punt la programació d'hivern 2023

La programació arrencarà el pròxim 16 de gener i finalitzarà el 31 de març

Redacció
12 de gener del 2023
L'Espai Jove Torre Bassas és el centre de les activitats juvenils a Rubí
L'Espai Jove Torre Bassas és el centre de les activitats juvenils a Rubí | Lali Puig
L'Espai Jove Torre Bassas ja té a punt la programació d'hivern, que arrencarà el pròxim 16 de gener, amb nous tallers setmanals, activitats formatives i esdeveniments específics per a dies assenyalats, com el 8 de març.

La programació inclou totes les activitats programades pels col·lectius de joves vinculats a la Torre Bassas i les programades pel Servei de Joventut, fins al 31 de març.

Tallers setmanals
Per al primer trimestre de l'any s'han programat tallers de costura (dos grups, els dilluns), dibuix (dimarts), teatre (dijous), k-pop (dos grups, els divendres), bàsquet (dijous) i reforç (dijous). Les novetats per aquest hivern són els tallers de producció musical (divendres) i boxa (dimecres).

També hi haurà un taller de periodicitat mensual, cuina del món (un dimecres al mes), i puntuals: elaboració d'espelmes (15 de febrer), una sortida fotogràfica per Can Fatjó (28 de febrer), automaquillatge (14 de març) i de reciclatge artístic de llaunes (24 de març).

Finalment, i pel que fa a les activitats relacionades amb el benestar físic i emocional, s'han organitzat dos tallers en grup (Em sento trist/a i no sé per què i Estic enamorat/da o estic enganxat/da?) dirigits per la psicòloga del JoxMi i sessions per abordar la sexualitat coincidint amb el Dia de la Salut Sexual.

Aquest trimestre continuaran les propostes que promouen l'activitat física, com La Nit és Jove, futbol a Ca n'Oriol, un torneig de ping-pong, una competició de bike-scooter-skatedisc golf i bàsquet.

Combatre les discriminacions, el centre de les propostes culturals i de pensament crític
Entre les activitats culturals per fomentar el pensament crític, en destaquen les que tenen com a objectiu combatre les discriminacions

Del 13 al 24 de febrer, l'equipament acollirà l'exposició En Escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultua audiovisual de l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, i el 17 de març, una xerrada sobre la islamofòbia, que anirà seguit d'un concert a càrrec d'Imad i Ali Bamba. El 31 de març es commemorarà el Dia Internacional de la Visibilitat Trans amb la inauguració de secció de llibres Transicions a la biblioteca Mestre Martí Tauler. L'activista Bruno Cimiano serà l'encarregat d'inaugurar aquesta exposició.

Com cada any, l'espai jove oferirà una programació al voltant del 8 de març, el Dia Internacional de les dones. Així, s'organitzaran tallers per fer material per anar a la manifestació del 8-M (6 de març), el joc Timeline, sobre fites i dones importants de la història de la humanitat (7 de març), una performance teatral (9 de març) i el taller Dones i emocions: mites o realitat? (15 de març).

Propostes artístiques
El Rubí Jove Expressa! continuarà oferint la possibilitat de mostrar o descobrir les destreses artístiques dels joves: teatre, narrativa, música, ball, arts plàstiques... 

La proposta participativa busca implicar tots els joves de la ciutat, i per això l'activitat es farà en diversos punts al llarg del trimestre.

Assessories especialitzades
El servei manté les assessories especialitzades, a les quals els joves de Rubí poden reservar hora a través del correu rubijove@rubijove.cat o enviant un Whatsapp o trucant al 630 766 379. Es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment. 

Hi ha assessories laboral i d'orientació formativa, un consultori sexual (Sex-oh-lògic), un servei d'escolta i acompanyament emocional (JOxMI) i un Punt Jove LGTBI. Els horaris complets, així com els de tota la programació, es poden consultar a la web de Rubí Jove.