200 infants vulnerables reben joguines gràcies a la solidaritat veïnal

La campanya "Encara podem donar molt de joc!" ha recollit 700 quilos de joguines de diverses tipologies

Les joguines han estat repartides per ASAV i la Creu Roja
Les joguines han estat repartides per ASAV i la Creu Roja | Ajuntament de Rubí
Redacció
09 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:48h
Uns 200 nens i nenes de Rubí han rebut regals aquestes festes de Nadal gràcies a la campanya de solidaritat ciutadana Encara poden donar molt de joc!, en què es recollien joguines per a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat, i que ha recopilat un total de 700 quilos de jocs i joguines. Els encarregats de fer-les arribar als infants d'entre 0 i 12 anys han estat l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i Creu Roja.

La ciutadania ha donat diverses tipologies de joguines, entre les quals jocs de taula, patinets, peces de construcció i jocs de primera infància. S'han recollit a diversos punts, durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, com ara la Deixalleria de Cova Solera, la Deixalleria Mòbil, a la plaça Doctor Guardiet durant La gran acció, i a les escoles Joan Maragall, Ramon Llull, el Regina Carmeli, la Ribas, el Rivo Rubeo i la Torre de la Llebre. 

A causa de l'actual moment de crisi, s'ha produït un increment important de persones usuàries d'ASAV i la Creu Roja, que han necessitat un suport addicional per gestionar la tasca de deixar les joguines a punt per lliurar-les a les famílies receptores, destacant la implicació de les famílies de les escoles.

"La solidaritat és un motor clau per visibilitzar que el que per algú seria un residu, per a d'altres té un valor", ha dit el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés MedranoEncara podem donar molt de joc! és una campanya impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l'Ajuntament, i durant tot l'any s'hi poden fer aportacions de joguines que ja no es fan servir a les deixalleries municipals.