Oberta la convocatòria per sol·licitar una parcel·la als horts de Cova Solera

Les sol·licituds es podran presentar fins al pròxim 20 de gener

Els horts de Cova Solera
Els horts de Cova Solera | Lali Puig
Redacció
10 de gener del 2023
Actualitzat el 11 de gener a les 14:51h
Aquest dimarts s'ha iniciat el període de sol·licitud de sol·licitud d'autoritzacions d'ús de 28 parcel·les dels horts municipals de Cova Solera, 27 per a persones a títol individual i una per a entitats.

Les sol·licituds es podran presentar fins al pròxim 20 de gener, omplint el formulari que es pot descarregar a la Seu Electrònica de l'Ajuntament.

A cada sol·licitud que compleixi els requisits establerts al reglament, se li assignarà un número correlatiu d'ordre, que s'utilitzarà per a l'eventual sorteig de les autoritzacions en cas que la demanda superi el nombre de parcel·les.

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39 m² en el cas de les autoritzacions per a persones físiques, mentre que la parcel·la per a l’entitat serà de 330 m². A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua - si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar-, taquilles personals i lavabos.

Per a les persones físiques, cal ser major de 18 anys, residir al municipi, no tenir cap títol de propietat o arrendament o similar de cap altre hort o terreny de conreu a Rubí, no tenir més autoritzacions concedides dins la unitat familiar i dipositar una fiança de 75 euros. En cas de les persones que formin part del Grup de Suport, derivades des dels Serveis Socials que estiguin en seguiment i amb expedient obert, tindran prioritat les persones amb dificultats per accedir al mercat laboral, aturats de llarga durada, dificultats de cobertura de necessitats bàsiques, manca de suport de la xarxa familiar i relacional, problemes d'aïllament social, patologies mentals que dificultin les relacions socials, situació de vulnerabilitat, o altres factors que puguin derivar en una situació de vulnerabilitat social.

Pel que fa a les entitats, cal que estiguin inscrites al Registre d'Entitats Ciutadanes, no tenir deutes amb la hisenda local, presentar un projecte que justifiqui i especifiqui els beneficis pedagòcics, terapèutics o socials i la gestió que es farà de la parcel·la atorgada; dipositar la fiança establerta i presentar un certificat d'un agent d'assegurances o companyia asseguradora conforme l'ús que es pretén donar està emparat per una pòlissa de responsabilitat civil amb un capital mínim de 150.000 euros.