1 de 10
comerç local

Junts proposa diverses millores de la campanya de Nadal per al comerç local

La formació demana fer arribar els vals de descompte a tots els habitatges, un servei de ludoteca, idees per donar vida als aparadors buits o un itinerari cultural

Ivan Vila, amb una comerciant de Rubí, en la campanya «Compra al barri!» | Cedida/Junts Rubí
per RubiTV.cat, Rubí | 11 de gener de 2023 a les 13:35 |
Junts Rubí ha fet pública una bateria de propostes per "revitalitzar" el comerç local, amb l'objectiu que pugui sortir reforçat d'aquesta campanya de Nadal, després d'haver pogut conversar amb alguns responsables de comerços de Rubí en el marc de la campanya Compra al barri!, que han dut a terme durant les festes.
 


El candidat de la formació a les eleccions municipals del 2023, Ivan Vila, ha passejat pels comerços i explica que ha pogut constatar "la preocupació" d'alguns dels comerciants per una campanya de Nadal que ha estat més complicada de l'habitual, a causa de la inflació que afecta les famílies. En aquest sentit, Vila valora positivament les campanyes de vals de descompte i les campanyes de dinamització que s'han fet per cridar els clients a comprar al comerç local, però assegura que "encara es pot fer molt més". 

Per exemple, el candidat proposa reformular el programa Rubí s'ho val, per tal de fer un model més equitatiu que permeti a tots els ciutadans accedir-hi "i que no la converteixi en una carrera per adquirir els vals". Aquest any, l'Ajuntament va posar els vals a disposició de la ciutadania en tres dates diferents, però tot i això es van esgotar en pocs minuts. Així, la formació proposa augmentar la partida pressupostària per fer arribar els vals a tots els habitatges de Rubí.

Per altra banda, Junts proposa instal·lar una ludoteca infantil per a infants d'entre 3 i 10 anys, per tal que es puguin fer les compres amb tranquil·litat mentre els nens passen una estona jugant en un espai controlat. "Aquesta és una iniciativa que s'ha provat a Badalona i ha funcionat molt bé", afirma Vila.

En la línia d'un dels eixos programàtics de Junts per "Revitalitzar Rubí", la formació proposa que s'estengui la iniciativa NadalARTS als aparadors buits de la ciutat, i també que s'hi puguin instal·lar pop-ups: es tracta de botigues efímeres on els comerciants podrien exposar els seus productes de manera temporal. "És una pena veure comerços i persianes abaixades, en alguns barris fins i tot en zones senceres", ha dit el candidat de Junts.

Finalment, Vila proposa que s'involucrin més les entitats i el talent rubinenc en la campanya de Nadal, per tal de "sumar sinergies entre comerços, entitats, artistes i Ajuntament". En aquest sentit, Junts proposa que als eixos comercials de la ciutat es pugui realitzar un itinerari amb actuacions de música, teatre, dansa... que permeti visibilitzar els artistes rubinencs i aconseguir atraure més compradors.

Fa unes setmanes, Junts ja va fer algunes propostes de millora de la seguretat per als eixos comercials: més presència policial a peu, instal·lar càmeres de videovigilància i un sistema d'enllumenat intel·ligent.

 

Participació