1 de 10
urbanisme

Nova modificació del PGO, ara a l'entorn de Ximelis

La ciutadania pot fer aportacions a la consulta pública prèvia fins al pròxim 8 de febrer

El carrer Sierra Nevada, a Ximelis | Ajuntament de Rubí
per Marta Casas, Rubí | 18 de gener de 2023 a les 14:05 |
L'Ajuntament de Rubí ha obert una nova consulta pública prèvia a la modificació del Pla General d'Ordenació de Rubí, la cinquena en poc més d'un mes, i que afectarà a l'entorn de Ximelis, en aquest cas per millorar l'ordenació de la zona i obtenir les cessions de vial necessàries per acabar les obres d'urbanització que resten pendents. L'actuació es durà a terme l'àrea que el PGO anomena "Àrea d'Actuació 38" i que classifica els terrenys com a residencial unifamiliar.

El Pla Parcial de Can Ximelis es va redactar el 1975, però només es va aprovar inicialment i no va continuar la seva tramitació. Els límits físics d'avui dia no corresponen amb els que definia el PGO, però sí amb el Pla Parcial de 1975, ja que en el planejament general no es contempla el vessant oest del sector i, en general, és molt imprecisa. Per altra banda, en aquesta zona cal completar les cessions de sistema viari i hi ha obres d'urbanització pendents perquè l'àmbit pugui assolir la condició de sòl urbà consolidat.


Segons el Dictamen Assessorament jurídic en relació amb un projecte d'obres inacabat en l'àmbit anomenat Can Ximelis, elaborat per la Diputació de Barcelona a petició de l'Ajuntament el maig de 2019, cal que s'incorpori a un polígon d'actuació urbanística (PAU) els terrenys de Ximelis per tal de fer aquestes obres pendents, i un cop delimitat, executar-lo mitjançant els projectes de reparcel·lació i urbanització.

La ciutadania podrà fer aportacions a aquesta nova modificació del PGO a través de la plataforma Participa Rubí fins al pròxim 8 de febrer.


Cinquena modificació del Pla Parcial en poc més d'un mes


Aquesta nova modificació se suma a les que ja ha obert l'Ajuntament a consulta pública prèvia des del passat mes de novembre: a l'entorn de l'Escardívol, a l'entorn de la fàbrica Pich Aguilera, en un àmbit del polígon de Can Sant Joan - amb una sola proposta rebuda, que demana no tramitar aquesta modificació fins que s'iniciïn els treballs de redacció del nou POUM - i també a la zona entre la carretera de Terrassa i Sabadell.

Aquesta darrera ha rebut, fins al 18 de gener, una sola proposta ciutadana: evitar que el futur edifici residencial faci pantalla als blocs del carrer Sabadell, limitant el seu ample al nivell del carrer Navas de Tolosa, dedicar la resta de la parcel·la a viari, amb rampes o escales mecàniques i verd públic, i reconsiderar l'espai ocupat per la rotonda de la carretera comarcal per "reduir l'impacte visual, atmosfèric i acústic del tràfic", i fer-lo "un espai més apte i segur per a vianants".

Participació