1 de 10
EL TEMPS

Dijous de botes i bufanda: encara més neu i temperatures a la baixa

El Meteocat manté els avisos per vent, fred i neu per un dia en què val més trepitjar poc el carrer

Una llevaneu treballant a la carretera que dona accés a Esterri d'Àneu. | ACN
per Nació, Barcelona | 18 de gener de 2023 a les 19:45 |
Si dimarts i dimecres han estat dies intensos meteorològicament parlant, dijous ho serà encara més. Només el mar aixecarà el peu de l'accelerador, després de dues jornades amb un intens onatge al litoral català. El vent continuarà sent intens, tot i que cada vegada menys. Sigui com sigui, el Meteocat manté els avisos per vent, fred i neu. Protecció Civil, al seu torn, rebaixa aquests avisos a prealertes.
 
 

El Sol ha abandonat definitivament el paper protagonista que havia monopolitzat fins ara i el cel romandrà ennuvolat a tot Catalunya. Fins a primera hora de la tarda, nevarà feblement al vessant nord del Pirineu, a totes les cotes, però a partir d'aleshores, s'intensificarà i guanyarà terreny a tota la serralada i també a les comarques del terç oest. Al vespre, afectarà la resta del país de manera més aïllada. S'espera que nevi a 500 metres.

Per la seva banda, la temperatura mantindrà la tendència a la baixa dels darrers dies. A Puigcerdà, començaran a trencar registres, amb fins a 7 graus sota zero durant les primeres hores del dia. A Barcelona es registraran 5 graus positius, 2 a Tarragona, 1 a Girona i -1 a Lleida.

 

Sobretot a primera hora de la tarda, el vent de components nord i oest bufarà amb força. Als dos extrems del país bufarà la tramuntana i el mestral amb cops importants. Al final del dia, el vent s'intensificarà en general, en especial al litoral i al prelitoral central i sud, així com al Pirineu.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació