Rubí comptarà amb 30 nous habitatges de lloguer assequible a principis de 2024

Ana Maria Martínez i Ànnia Garcia fan una crida a inscriure's al Registre General de Sol·licitants d'Habitatge Protegit

Ànnia Garcia i Ana María Martínez presenten la nova promoció d'habitatge municipal
Ànnia Garcia i Ana María Martínez presenten la nova promoció d'habitatge municipal | Localpres
24 de gener del 2023
Actualitzat a les 8:30h
Rubí comptarà amb 30 nous habitatges de lloguer accessible a partir del primer trimestre de 2024, tal com han anunciat avui l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, que han fet una crida a totes les persones que hi puguin estar interessades a inscriure's al Registre General de Sol·licitants d'Habitatge Protegit per tal de tenir aquest pas ja fet un cop s'obrin les convocatòries per demanar aquests habitatges.

En concret, hi ha 24 habitatges que està fent l'INCASÒL al carrer Marconi i més que està fent l'Ajuntament al carrer Maria Aurèlia Capmany. El preu d'aquest últim rondarà els 400 euros mensuals, amb les despeses generals incloses.

Els nous pisos de Maria Aurèlia Campany tindran unes característiques similars: d'uns 43 metres quadrats una sola habitació, amb balcó, i una plaça d'aparcament. Un d'ells estarà adaptat a persones amb dificultats de mobilitat. Aquests criteris responen als col·lectius amb més dificultats d'accés a l'habitatge que es van detectar durant l'elaboració del Pla Local d'Habitatge, és a dir, els joves, la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta és la primer promoció d'habitatges municipal que es fa des de l'any 2009. El govern municipal, així, s'ha mostrat satisfet de veure materialitzades les polítiques d'habitatge en les quals han anat treballant "de manera constant i amb seguretat". I és que, a més de la construcció d'aquesta promoció, el Servei treballa en la compra de sòl, la compra d'habitatge a partir del dret de tanteig i retracte, l'adquisició de pisos en el mercat privat, la promoció de convenis de cessió d'habitatges d'entitats financeres, l'expropiació de l'ús de l'habitatge, ajuts a la reforma per a propietaris o el programa d'inspecció d'habitatges buits, del qual les dades es donaran a conèixer pròximament.

A Rubí, només un 43% dels joves entre 25 i 34 anys poden emancipar-se, i la gent gran representarà aviat un 18% de la població. Des de l'any 2015, la població inscrita com a demandant d'Habitatge Protegit s'ha multiplicat per 12.