Rensika posa remei a les pudors que patien els veïns

L'empresa ha mostrat els resultats de les medicions, que s'han aconseguit reduir; i també facilitarà els resultats de l'informe de toxicitat

L'empresa Rensika, ubicada a Can Fatjó
L'empresa Rensika, ubicada a Can Fatjó | Rensika
Redacció
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:24h
Els veïns de la zona pròxima a la fàbrica Rensika, que ha estat objecte d'una gran controvèrsia en els últims mesos per les pudors que es desprenien de la seva nau, comencen a veure la llum al final del túnel. Divendres, en una reunió amb responsables de l'empresa i regidors de l'equip de govern, es van donar a conèixer totes les actuacions que s'han dut a terme en el marc del Pla de Gestió d'Olors

Aquest Pla tenia l'objectiu d'acabar amb les pudors que emetia la depuradora de la fàbrica i, així, garantir la bona convivència amb el veïnat de Can Fatjó i Els Avets que les sentien. De fet, la conclusió general és que s'han aconseguit reduir fins als objectius marcats inicialment en la reunió del passat mes de novembre, com mostren els resultats de l'empresa Strenghts, acreditada per la Generalitat per fer les medicions d'olors a les fàbriques.

Les actuacions previstes per aquest 2022 s'han executat amb èxit: s'han canalitzat i aïllat totes les olors per fer-los arribar a un biofiltre que s'encarrega d'eliminar-los. Aquests sistemes es troben actualment a un rendiment del 90%, i es preveuque s'arribi al 95% aquest mes de febrer. Això suposa arribar a un nivell de reducció de les olors que els converteix en imperceptibles.

En el comunicat conjunt de l'empresa i els veïns, aquests reconeixen una millora de la situació, tot i que encara hi ha alguns episodis puntuals que es poden percebre a la zona de l'Olímpic Can Fatjó i el carrer Sardana. El veïnat tem que la situació es mantingui amb el temps, però des de Rensika asseguren que preveuen un pla de seguiment intensiu per al manteniment i la millora dels sistemes, que servirà per garantir que l'eliminació de les olors és estable en el temps. "La bona convivència és una prioritat per a tots", asseguren en un comunicat conjunt.

Ara, els veïns i l'empresa es tornaran a reunir el pròxim 24 de març, per tal de veure com ha anat evolucionant la situació. En aquesta trobada es preveu que l'empresa presenti el resultat de l'informe de toxicitat que van sol·licitar els veïns abans que es comencessin a col·locar els filtres.