Els usuaris dels horts de Cova Solera celebren la posada en marxa de l'equipament amb una calçotada

Unes 130 persones han organitzat un dinar a la instal·lació, en el marc del qual s'han servit els calçots que es cultiven a l'hort comunitari

L'àpat ha comptat amb la participació d'unes 130 persones
L'àpat ha comptat amb la participació d'unes 130 persones | Ajuntament de Rubí - Lali Puig
Redacció
01 d'abril del 2019
Aquest passat dissabte, els usuaris i usuàries dels horts municipals de Cova Solera van celebrar una jornada de convivència, a la qual van participar al voltant d'unes 130 persones, i que va consistir en un dinar amb calçots cultivats als propis horts.

La jornada tenia com a objectiu oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris poguessin participar en el projecte i en les decisions.

La instal·lació compta amb 56 parcel·les individuals de 40 metres quadrats cadascuna, de les quals n'hi han ocupades 49 i 2 parcel·les més de 300 metres quadrats reservades per a dues entitats, de les quals a hores d'ara només n'hi ha 1 en cultiu.

Els usuaris poden escollir què plantar en cada parcel·la, i compten amb l'assessorament de la Cooperativa L'Ortiga, que s'encarrega de gestionar i dinamitzar l'equipament.

A banda de les parcel·les individuals, el recinte també disposa d'un hort pedagògic que, a part d'acollir les pràctiques que es fan els dimarts, també permet que les persones implicades vegin com la formadora de L'Ortiga cultiva la parcel·la i puguin conèxier noves tècniques.

Durant la Setmana de la Terra, el 29 d'abril, s'organitzarà una jornada de portes obertes als horts municipals, en la qual es plantaran tomaqueres de diverses varietats com la tres caires, que es autòctona de Rubí.

A la vegada, també es farà un jardí de papallones, que tindrà com a objectiu atraure a insectes pol·linitzadors per als cultius.