Convoquen una concentració per «exigir justícia» pel cas Brian Rios

Diversos col·lectius demanen "trencar el silenci" davant la mort del jove colombià a dependències policials el passat 21 d'agost

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Rubí
La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Rubí | Marta Casas
30 de gener del 2023
Actualitzat a les 21:21h
Diversos col·lectius, entre els quals La Hidra, el Col·lectiu Maloka o Rubí Acull per dimarts dia 7 de febrer (19h), una concentració davant de l'Ajuntament de Rubí per exigir explicacions sobre el cas Brian Rios, un jove colombià que va morir el passat 21 d'agost als calabossos dels Mossos d'Esquadra de Rubí.

Així, els convocants demanen "explicacions" a l'Ajuntament de Rubí i fan responsables directes de la mort de Rios al cos policial i al CAP Mútua Rubí, on el noi va ser atès després de ser detingut per la Policia Local de Rubí.

El cas de Brian Rios va sortir a la llum el passat mes de novembre a través del setmanari La Directa, que recull els testimonis de la família i la seva advocada, així com els diversos informes policials i mèdics generats arran del succés. Tot i això, els col·lectius s'han organitzat per "acompanyar la seva família, fer soroll, denunciar el cas i exigir veritat i justícia".

El comunicat que han fet públic els convocants diu que nega que Rios patís alguna malaltia cardíaca o que hagués pres algun tipus de substància psicoactiva a banda de l'alcohol, com diuen que "s'ha insinuat". I posen èmfasi en el caràcter "racista" que opera a les identificacions policials, l'existència de Centres d'Internament d'Estrangers o la presència de valles mortíferes a les fronteres espanyoles. "No és la primera mort en custòdia policial o a l'interior de presons i CIES de persones migrants que - per ara - queden en total impunitat", afirmen.