1 de 10
Fotografia

​«De formes deformes», de Miquel Planchart, es prorroga a Girona

L'exposició amb 35 imatges tridimensionals també es podrà veure a la Sala d'Exposicions de l'Escorxador de Figueres, del 3 de febrer al 2 d'abril

De formes deformes s'inaugurarà el pròxim 23 de juny al Museu de Girona | LaFACT
per L.T., Rubí | 30 de gener de 2023 a les 17:53 |
Miquel Planchart continuarà exposant De formes deformes, al Museu de Cinema de Girona fins al pròxim 26 de març. L'artista rubinenc presenta una proposta amb 35 imatges tridimensionals a través de l'aplicació de la tècnica estereoscòpia. L'exposició també es podrà veure a la Sala d'Exposicions de l'Escorxador de Figueres del 3 de febrer al 2 d'abril. 

L'exposició ofereix dues lectures de la mateixa obra; per una banda, l'espectador podrà veure imatges abstractes que representen composicions surrealistes i oníriques; per l'altra, les mateixes fotografies prendran formes tridimensionals, convertint-se en un llenguatge figuratiu a través de l'ús d'ulleres 3D.


Així doncs, Planchart proposa una experiència on l'abstracció i el figurativisme es confonen, transportant a l'espectador cap a rostres imprecisos i elements inversemblants.

L'autor de la proposta pensa que "estem immersos en una societat eminentment visual, on la imatge ho és tot, un tot únic, universal, a l'abast del que la nostra capacitat d'observació és capaç d'assimilar". També remarca que "sense aquest entorn quotidià de colors, formes, buits i volums, seríem orfes de tot aquest immens cosmos que ens envolta".


Les fotografies que componen el treball del rubinenc estan estructurades a la vegada en sèries diferenciades entre si. Cadascuna d'elles constitueix un bloc independent on queden representats conceptes com arbres, les arts escèniques, elements arquitectònics, ruïnes, etc. En definitiva, un viatge visual amb dues interpretacions possibles, amb ulleres 3D o sense, que té diferents significats per a cada espectador.

 

Participació