Alumnes de nou escoles col·laboren en una exposició pel Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

"Resseguint la pau" es podrà veure a la Sala de Tines del Celler fins al 12 de febrer

Els escolars visiten l'exposició
Els escolars visiten l'exposició | Localpres
Redacció
31 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:58h
400 nens i nenes de sisè de primària de nou escoles de Rubí han participat aquest dilluns en la primera trobada interescolar per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, que recorda el llegat pacifista de Mahatma Gandhi coincidint amb l'aniversari de la seva mort. A Rubí, la commemoració ha estat al voltant de l'exposició col·lectiva Resseguint la Pau, a la Sala de Tines del Celler.

Es tracta d'una exposició que han treballat els alumnes de sisè de nou escoles: la Schola, l'Escola del Bosc, Ca n'Alzamora, Mossèn Cinto Verdaguer, Ca n'Oriol, Ribas, Ramon Llull, Teresa Altet i els Maristes. A l'aula, els alumnes han fet una obra de mig o gran format resseguint les seves siluetes sobre una tela. Amb aquesta obra artística, els nens i nenes han treballat competències relacionades amb els drets humans, promovent el respecte per l'altre, el dret a la no discriminació des del treball en equip i la cooperació entre infants.

Aquest dilluns, la unió de totes les obres ha quedat exposada al Celler i els alumnes l'han visitat en primícia, acompanyats de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos.

Resseguint la pau és una activitat que s'ofereix als centres a través de la Guia Educativa i que es coordina des del servei de Cooperació municipal amb l'entitat Creart. L'obra col·lectiva es podrà veure al Celler fins al 12 de febrer, en els horaris d'obertura de l'equipament (dijous a diumenge d'11h a 14h i dijous a dissabte de 17h a 20h).