El Consell de la Formació Professional reclama un centre Integrat d’FP a Rubí

El ple del Consell de Formació Professional fa balanç de l'any i anuncia les novetats del futur

Redacció
02 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:02h
Aquest dimecres s'ha reunit el ple del Consell de la Formació Professional de Rubí, que ha servit per fer balanç de la feina feta durant l'any 2022. D'aquest balanç, el ple ha destacat que l'Ajuntament de Rubí és el primer que contracta a través de la modalitat dual de la FP - un total de 20 persones dels instituts La Serreta i L'Estatut i de l'especialitat d'energies renovables -, la VI Jornada de la FP, que va comptar amb més de mil visitants, i la segona edició del projecte Eina, que permet fer un tastet d'oficis a l'alumnat d'ESO.

Pel que fa al futur, el ple ha avançat la propera Jornada de la FP, que serà l'1 i el 2 de març a l'entorn del Celler, i ha anunciat la creació d'una una eina digital i un protocol que permetrà el treball en xarxa de tots els profesisonals de l'orientació.

També en clau de futur, el regidor d'Ocupabilitat i Educació, Víctor García, ha destacat que Rubí és una de les ciutats amb més indústria de tota Espanya i, per això, "és el node perfecte per convertir-se en un punt de trobada de la FP de la comarca i de més enllà". A més, García ha reclamat un centre d'FP integrada per oferir el nombre de places que necessita la ciutadania i amb el perfil que demanda la indústria.

La sessió ha conclòs amb la xerrada Els Certificats de Professionalitat i el projecte d'FPO Dual a càrrec de Marta Masagué, responsable de Serveis d’Atenció i Suport als joves de l'Àrea d'Ocupació Juvenil del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

Aquest curs hi ha novetats en l'oferta formativa d'FP a la ciutat: l’Institut JV Foix afegeix dos cicles del sector industrial a la seva oferta formativa: el Cicle Formatiu Grau Mitjà d'Instal·lacions elèctriques i automàtiques i el Cicle Formatiu Grau Mitjà de Manteniment electromecànic. L’Institut L’Estatut suma el Cicle Formatiu Grau Mitjà de Gestió administrativa i el Curs d'especialització en intel·ligència artificial i Big Data. La ciutat també suma un nou PFI, d’auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics, que s’imparteix des del Rubí Forma.