La Taula de Comerç i Seguretat constata un descens en la majoria dels delictes habituals

Els comerciants han recordat que una bona il·luminació és un element dissuassiu i contribueix a la sensació de seguretat

L'Ajuntament s'ha compromès a millorar la il·luminació a tota la ciutat
L'Ajuntament s'ha compromès a millorar la il·luminació a tota la ciutat | Ajuntament de Rubí
Redacció
02 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:02h
La Taula de Comerç i Seguretat, que aplega els serveis municipals de Comerç i Seguretat Ciutadana, representants de la Policia Local de Rubí i els Mossos d'Esquadra i els representants de les associacions de comerciants i l'hostaleria locals s'ha reunit aquest dilluns per continuar treballant, de manera conjunta i coordinada, i compartir informació sobre temes de seguretat que afecten aquests sectors econòmics.

Els cossos de seguretat han traslladat als comerciants que les dades mostren un descens en la majoria dels tipus delictius habituals i que l'increment dels robatoris dels últims mesos és inferior al de la majoria de les ciutats de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Per la seva banda, els comerciants i representants municipals han estat d'acord en la importància de la col·laboració ciutadana per donar suport a les actuacions de les forces de seguretat quan es produeix un delicte. A més, els comerciants han recordat que una bona il·luminació és un element dissuassiu pels delinqüents i contribueix a tenir sensació de seguretat. En aquest sentit, l'alcaldessa, Ana María Martínez, ha avançat que s'està treballant per renovar la il·luminació de tota la ciutat i s'ha compromès a prioritzar les zones més urgents.

La reunió ha comptat, a més de l'alcaldessa, amb el regidor de Comerç, Moisés Rodríguez; la regidora de Seguretat Ciutadana, Marta Oliva; el regidor d'Obra Pública i Manteniment, Juan López; el regidor de Relacions Ciutadanes i Proximitat, Miguel Ángel Romero; el cap de la Policia Local, Oriol Sánchez, dos comandaments dels Mossos d'Esquadra i membres de Comerç Rubí, Autònoms de Rubí Fem Pinya, l'Associació de Bars i Restaurants de Rubí, dels comerciants de Sant Jordi Parc i del col·lectiu de comerciants paquistanesos.

Els Mossos i la Policia Local ja van anunciar que s'havien multiplicat per set les detencions durant l'últim trimestre de 2022 respecte a períodes anteriors, però no han fet públic el nombre de fets delictius comesos ni de les persones detingudes.