Aquest és el calendari fiscal de Rubí del 2023

Es recupera el pagament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires i s'incorpora el pagament del recàrrec de l'IBI a habitatges ocupats permanentment

Redacció
09 de febrer del 2023
Els pagaments dels impostos a l'ORGT comencen al mes de març
Els pagaments dels impostos a l'ORGT comencen al mes de març
Les llars rubinenques ja han rebut la guia del contribuent i calendari fiscal del 2023 de l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT).

Els conceptes que recapta l'ORGT per l'Ajuntament de Rubí són l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i el recàrrec de l'IBI per a habitatges buits desocupats permanentment, la taxa per la gestió dels residus domèstics i comercials, per entrada de vehicles (guals), la taxa de les parades del mercat ambulant, pel manteniment del cementiri municipal, l'impost sobre béns immobles (IAE) i els impostos sobre béns immobles rústics i béns immobles rústics construïts. Aquest any es recupera el pagament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires dels bars i restaurants, després de dos anys d'exempció per la pandèmia de la Covid-19.

IBI. Per a les persones que tenen el pagament de l'impost domiciliat, el primer pagament serà el 2 de maig; el segon, el 3 de juliol; el tercer, el 2 d'octubre i el quart, l'1 de desembre. Pel que fa a les que no el tenen domiciliat, el podran pagar des del 2 de maig fins al 5 de juliol, així com aquells a qui l'Ajuntament cobri el recàrrec per tenir un habitatge permanentment desocupat.

Taxa per la gestió dels residus domèstics. Les persones que tenen el pagament de l'impost domiciliat rebran la primera fracció el dia 1 de juny, i el segon, el 2 de novembre. Per als que no ho tinguin domiciliat, el termini de pagament anirà del 2 de maig al 5 de juliol.  

Taxa per a la gestió dels residus comercials. Els comerciants pagaran la primera fracció de la taxa el dia 2 de maig, la segona el 3 de juliol, i la tercera el 2 d'octubre. Per als que no ho tinguin domiciliat, podran pagar la taxa entre el 2 de maig i el 5 de juliol. 

Guals. La taxa per entrada de vehicles es paga en dues fraccions, en el cas de tenir-lo domiciliat: la primera, l'1 de juny; i la segona, el 2 de novembre. Les persones que no tinguin aquest rebut domiciliat podran fer efectiu el pagament entre el 2 de maig i el 5 de juliol.

Taxa de les parades del mercat ambulant. El termini de pagament comença el 4 de juliol i acaba l'1 de setembre. El mateix 1 de setembre es farà el primer càrrec a les persones que tinguin aquest rebut domiciliat, i el segon serà el 2 de novembre.

Impost sobre vehicles de tracció mecànica. El pagament s'haurà de fer entre el 24 de març i el 26 de maig, i el càrrec del pagament domiciliat serà el 3 d'abril.

Taxa per manteniment del cementiri municipal.  El rebut es podrà pagar entre el 2 de maig i el 5 de juliol, i el càrrec del pagament domiciliat es farà el dia 3 de juliol.

IAE. Les persones que tinguin aquest rebut domiciliat faran dos pagaments: el primer, el 2 d'octubre i el segon, l'1 de desembre. El pagament no domiciliat d'aquest impost es podrà fer entre el 15 de setembre i el 15 de novembre.

Impost sobre béns rústics i sobre béns rústics construïts. El pagament d'aquest impost es podrà fer entre l'1 de setembre i el 3 de novembre, i el càrrec del rebut en el cas de les persones que tinguin el pagament domiciliat es farà el 2 de novembre.

Taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires. La primera fracció dels negocis que ho tinguin domiciliat es pagarà el dia 1 de setembre, i la segona, el 2 de novembre. Els que no ho tinguin domiciliat podran fer el pagament entre el 4 de juliol i el 5 de setembre.