Els robatoris a domicilis de Rubí baixen un 20% respecte l’any 2021

Els robatoris amb violència i/o intimidació a la via pública disminueixen un 33% i les ocupacions baixen a la meitat

Mossos d’Esquadra
Mossos d’Esquadra | Martí Albesa
Redacció
10 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:40h
Al llarg de l’any 2022, el municipi de Rubí ha patit un lleu augment d’infraccions penals respecte l’any 2021, passant de 4.207 a 4.414. Aquest increment, que representa un 4,9%, és en el conjunt del seu entorn molt moderat.

L’activitat policial també ha augmentat, amb un total de 614 detencions en el conjunt de l’ABP, que suposa un increment del 15 % respecte les 533 practicades l’any passat. Les infraccions penals contra el patrimoni són les més comunes que es donen a Rubí, ja que representen més del 80% del total de delictes.

Seguint la tendència de l’any anterior, els robatoris amb força a domicili han patit una davallada del 20% respecte l’any 2021. També disminueixen els robatoris amb força a l’interior de vehicles en un 30%.

Els robatoris amb violència i/o intimidació, que són aquells en els que hi ha una interacció directa entre autor i víctima, han baixat un 33% respecte l’any 2021, passant de 185 a 125.

D’altra banda, els tipus delictius que més han augmentat són els robatoris amb força en establiments comercials, que augment un 25%, i en empreses, un 45%, fet que ha comportat el disseny de dispositius conjunts entre Mossos d’Esquadra i Policia Local de Rubí que han permès detenir 77 persones.

En la mateixa línia de cooperació i coordinació institucional, la tasca conjunta entre Mossos d’Esquadra, Policia Local i Ajuntament de Rubí ha contribuït a la disminució en un 50% les ocupacions d’immobles.

En la seva intervenció, el Cap de la Policia Local ha exposat les dades de requeriments d’actuació i de serveis planificats registrats durant 2022, i la seva comparativa amb 2021. El total d’actuacions del Cos policial ha estat de 14870, enfront les 15.988 de 2021, tot i que l’any anterior encara s’havien realitzat  2591 serveis relacionats amb la pandèmia, de manera que descomptant aquests, l’increment ha estat de pràcticament 1500 serveis (un 10%).

L’augment més important de serveis planificats correspon als de vigilància relacionats amb la seguretat ciutadana (un 81%), a peu en torns de matí i tarda i en vehicle a zones concretes en el torn de nit, de forma coordinada amb el Cos de Mossos d’Esquadra, tant per
incrementar la percepció de presència policial, com per a una ràpida reacció en cas de requeriments relacionats amb fets delictius. Així mateix les proteccions de passos escolars s’han incrementat un 13%.

L’augment de l’activitat policial arran les millores organitzatives implementades i l’increment d’efectius de la plantilla, també han permès interposar un 28 % més de denúncies per estacionar en voreres, passos de vianants i altres zones destinades al pas de persones a peu, un 26% el de denuncies per circular sense haver superat la ITV, un 15% les retirades amb grua per infracció, la detecció d’un 64% més de delictes per conduir sota la els efectes de les begudes alcohòliques, un 55% més de delictes per conduir sense haver obtingut permís de conducció o tenint-lo retirat per sentència judicial i finalment, les detencions, s’han incrementat de 76 a 130.

Pel que fa als requeriments d’actuació per molèsties entre veïns i veïnes s’han reduït un 28% i per molèsties a la via pública un 24%. El nombre d’accidents de trànsit en els que s’ha intervingut s’ha mantingut estable, amb un  lleuger increment del 3%.