Segona jornada del projecte BRACE, a Bresso

Pel club milanès hi han passat més de 120 jugadors migrants i refugiats en els últims anys

Participants del projecte BRACE a Bresso (Milà)
Participants del projecte BRACE a Bresso (Milà) | Ajuntament de Rubí
Redacció
14 de febrer del 2023
Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Bresso (Milà) les segones jornades de treball del projecte BRACE, a la qual han participat representants de l'Ajuntament de Rubí i el CEF Can Mir, juntament amb els socis de l'Associazione Sportiva Bresso 4, el KCS Machelen de Bèlgica i l'Instituto Superior de Gestao de Portugal.

El club esportiu Bresso 4, de la ciutat de la perifèria urbana de Milà de Bresso, va impulsar l'any 2016 un equip de futbol format per joves migrants i refugiats polítics que arribaven al centre d'acollida de la Creu Roja amb l'objectiu de donar-los una oportunitat d'integració, i en l'actualitat compta amb una trentena de refugiats polítics, però en els últims anys n'hi han passat més de 120. Els mateixos joves han batejat el projecte amb el nom de Panafrica United, en referència als diversos orígens dels integrants.

En aquesta trobada del projecte s'han trobat entrenadors, educadors socials i mànagers dels clubs participants per debatre sobre noves maneres d'aconseguir la inclusió social de les persones vulnerables a través del futbol, i en el marc de les jornades s'ha celebrat un torneig entre jugadors de cadascuna de les entitats.

Moisés Rodríguez, que ha assistit a les jornades com a regidor de Projecció de la Ciutat, ha destacat que "arribar a un nou país sense recursos, com ho fan els joves que estem coneixent en el marc d'aquest projecte, és un repte majúscul", i ha posat en valor la tasca que pot fer el futbol, combinat amb altres accions, com a "eina poderosa d'integració". En aquest sentit, ha elogiat l'experiència consolidada del club milanès i també la que està duent a terme el CEF Can Mir, que disposa actualment d'un club juvenil de nois de diverses ciutats i menors no acompanyats que viuen a la comarca.

La pròxima trobada del projecte BRACE serà a Lisboa, on l'Instituto Superior de Gestao oferirà un seminari sobre com trencar la barrera econòmica que pateixen les persones immigrants i refugiades. L'última jornada serà al mes de juliol, a Rubí, i inclourà jornades de sensibilització a centres educatius, un taller sobre com replicar el projecte, i un intercanvi cultural entre jugadors, entrenadors i representants de les organitzacions col·laboradores, entre d’altres.