Els Serveis Socials Bàsics de Rubí, a la vaga

Els treballadors demanen la convocatòria de la Mesa sectorial per negociar les seves condicions laborals

Els Serveis Socials Bàsics de Rubí
Els Serveis Socials Bàsics de Rubí | Ajuntament
15 de febrer del 2023
Actualitzat el 17 de febrer a les 11:17h
Els treballadors dels Serveis Socials Bàsics de Rubí aniran a la vaga, el pròxim 22 de febrer, fins que no es convoqui la Mesa Sectorial dels Serveis Socials Bàsics per negociar tot un seguit de reivindicacions que ja han comunicat a l'Ajuntament, al govern i als grups municipals. La primera jornada de vaga implicarà una aturada i una concentració davant de l'Ajuntament de 10.30h a 12h.

Els Serveis Socials Bàsics atenen un 10,72% de la població de Rubí, la més vulnerable a nivell econòmic, laboral, educatiu, de salut mental, dependència, discapacitat... i denuncien problemes greus per desenvolupar la seva tasca, pel "ritme de treball, l'increment d'encàrrecs i responsabilitats, la derivació i pressió d'altres serveis, la dificultat d'accés de la ciutadania a altres serveis", i fins i tot "situacions de violència verbal i/o física en l'entorn laboral".

Els treballadors expliquen que, com a conseqüència d'aquestes condicions de treball pateixen estrès, depressió, ansietat... però que, malgrat tot, "se'ls ignora tant mèdicament com políticament i s'infravalora el seu paper i la seva prestació al servei del conjunt de la societat".

En un comunicat enviat als mitjans, els treballadors apunten fins a 11 demandes, entre d'altres, que es garanteixin les substitucions immediates dels professionals en situació de baixa temporal, i que no es facin a través d'empreses privades amb condicions més precàries; complir amb les ràtios establertes, fer una avaluació específica dels riscos psicosocials inherents a les tasques que desenvolupen, posar a disposició del personal un servei d'atenció psicològica per situacions de violència, ansietat o estrés, o que s'incrementi la retribució al conjunt del personal dels Serveis Socials Bàsics i s'acabi amb les diferències salarials que existeixen des de fa 14 anys entre professionals que realitzen les mateixes funcions.

L'Ajuntament de Rubí, ara com ara, no s'ha pronunciat al respecte d'aquesta imminent convocatòria de vaga. Davant la manca de resposta, l'assemblea de treballadors ha convocat vaga per als pròxims dies 22 i 27 de febrer i 6, 13, 20 i 27 de març.