Frustrat un intent d'ocupació en un pis de la plaça del Doctor Guardiet

La col·laboració ciutadana ha permès una ràpida actuació policial i evitar que es consumés

La Policia Local, davant l'immoble que han intentat ocupar
La Policia Local, davant l'immoble que han intentat ocupar | Cedida/Ivan Vila
16 de febrer del 2023
Ahir a la tarda, pels volts de les 17h, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Rubí van frustrar un intent d'ocupació en un immoble de la plaça del Doctor Guardiet, proper a l'església de Sant Pere. Segons han explicat fonts properes, és propietat d'una persona gran que actualment viu en una residència.

Un home i dues dones han aconseguit accedir a l'immoble, però testimonis dels fets han trucat al 112 i han permès que una ràpida actuació policial que ha aconseguit evitar l'ocupació, després de mediar amb els ocupes i convèncer-los que marxessin.

Aquest fet s'ha donat en un moment en què la problemàtica de les ocupacions està a l'ordre del dia: per una banda, el Parlament ha aprovat una iniciativa de Junts per combatre les ocupacions conflictives des dels Ajuntaments, i el ple de dijous que ve debatrà una moció de Ciutadans sobre la mateixa temàtica. Amb tot, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat a través del seu Instagram que "aquests fets s'han reduït gairebé a la meitat l'any 2022 respecte de l'anterior".