Afectacions al trànsit per les obres del pla d'asfaltatge de Rubí

Dilluns s'iniciaran els treballs al Passeig de la Riera i dimecres, a La Pastora

El tram del passeig de la Riera que s'asfaltarà la setmana vinent
El tram del passeig de la Riera que s'asfaltarà la setmana vinent | Ajuntament de Rubí
Redacció
17 de febrer del 2023
Actualitzat el 25 de febrer a les 12:08h
L'Ajuntament de Rubí executarà, aquest mes de febrer, el pla d'asfaltatge al casc urbà
per renovar i reforçar l'asfalt de carrers del nucli urbà que s'han deteriorat pel pas del trànsit rodat. Es tracta d'un pla dotat amb uns 450.000 euros i que intervindrà en diversos carrers: el passeig de la Riera i els carrers de la Pastora, Pau Claris, Edison, Berguedà, Víctor Balaguer i Lumière. 

Aquesta renovació de l'asfalt comportarà algunes afectacions viàries molt puntuals, que s'intentaran minimitzar habilitant passos i accessos alternatius perquè el veïnat pugui accedir tant als habitatges com als comerços i aparcaments dels carrers afectats.

Aquest dilluns, 20 de febrer, les tasques s'iniciaran al passeig de la Riera, i durant 10 dies el trànsit quedarà tallat en el tram comprès entre el carrer del Pont i l'avinguda de Castellbisbal. Dimecres, 22 de febrer, començarà la intervenció al carrer de la Pastora. El 28 de febrer arrencaran els treballs d'asfaltatge al carrer de Pau Claris.

En el primer cas, es recomana als vehicles que es desviïn per l'avinguda de Can Sucarrats, i en el segon, pels carrers de Lleida i Madrid.

Afectacions al transport públic
Passeig de la Riera
Les obres d'asfaltatge afectaran la L3 i la L7. Pel que fa a la primera, després de Cadmo el bus gira cap al carrer Joaquim Blume cap a l'Escardívol, i agafarà la C-1413 fins a la rotonda de Cova Solera i al carrer Luxemburg agafarà el recorregut habitual. Les parades que quedaran anul·lades seran, doncs, Bullidor, Plana del Castell, Casetes de Can Fatjó i Topazi. Les parades alternatives més properes són Cadmo i Can Fatjó.

Pel que fa a la L7, després de Riera-Guardiet el bus farà el mateix recorregut provisional que la L3 i reprendrà el recorregut habitual al carrer Luxemburg. Per tant, quedaran anul·lades les mateixes parades, i les més properes que hi haurà en funcionament seran Bullidor i Can Fatjó. 

Carrer de la Pastora
Aquests treballs afectaran la línia L4 del bus, que es desviarà pel carrer Lleida i la parada La Pastora quedarà establerta provisionalment a l'encreuament entre el carrer de La Pastora i el carrer Lleida. També s'anul·larà la parada Ca n'Oriol. L'alternativa més propera és la parada Lourdes.
 
Carrer de Pau Claris
El tall de trànsit al carrer de Pau Claris començarà el 28 de febrer, i afectarà fins a tres línies del bus urbà (L1, L3 i L5).

Les línies L1 i L5 faran el recorregut habitual fins a la parada Sardana, i després es desviaran pel carrer Zamenhoff, la carretera de Sabadell i baixaran pel carrer Bruc fins a la carretera de Terrassa en direcció a la rotonda de la Policia, on agafaran la C-1413 fins a l'Escardívol, arribant al carrer Santa Llúcia fent la parada Sant Joan en recorregut habitual.

Pel que fa a la L3, farà el seu recorregut habitual fins a la plaça de la Sardana, i es desviarà fent el mateix recorregut provisional de la L1 i la L5 (Zamenhoff, Sabadell, Bruc i Terrassa; rotonda de la Policia i C-1413 fins a l'Escardívol) fins arribar al carrer Gimnàs i Joaquim Blume i girant cap al pont de Cadmo, on continuarà el recorregut habitual.

Així, s'anul·len les parades Pau ClarisCadmo i Bullidor; i les parades alternatives més properes són Sardana i Sant Joan (L1 i L5) i Sardana Bullidor (L3).