1 de 10
EL TEMPS

El temps d'aquest dijous: alerta per pluja i vent

Quàdruple avís del Meteocat en una jornada que es preveu intensa

Nuvols de tempesta | Marta Casas
per RubiTV.cat, Rubí | 19 d'octubre de 2023 a les 08:00 |

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat totes les alarmes per aquest dijous. El mapa de Catalunya queda tenyit de groc i taronja davant els avisos de perill moderat i alt per la intensitat de la pluja, l'acumulació d'aigua, el vent i el mal estat de la mar. Només els extrems nord i sud s'estalviaran una jornada intensa pel que fa al temps i que també manté alerta Protecció Civil, que ha posat en marxa les prealertes dels plans Inuncat, Ventcat i Procicat.

 

El primer temporal de la tardor

Així doncs, Catalunya viurà aquest dijous el primer temporal de la tardor, ara que l'estiu li ha donat el relleu definitivament. Un temporal que serà especialment violent al quadrant nord-oest, on a partir de les 12:00 hores, ja descarregarà i bufarà amb força. Ja a les 18:00 hores, els ruixats i les ventades ocuparan la totalitat del país.


 

Pel que fa a les temperatures de les quatre capitals, el Meteocat indica que a Barcelona ciutat es registraran 21 graus durant la primera meitat del dia, que s'enfilaran fins als 26 a la tarda. A Girona les temperatures cauran fins als 13 graus al matí i arribarà als 26 a la tarda. A Lleida, es registraran 12 graus a primera hora i 26 després de dinar, mentre que a Tarragona, el mercuri s'elevarà des dels 17 graus matinals fins als 27.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació