Comença a nevar a Catalunya a cotes baixes

Les temperatures disminueixen a pràcticament arreu del país i s'espera que, de cara al vespre, les precipitacions gèlides toquin la costa

Neu a Rubí, en imatge d'arxiu
Neu a Rubí, en imatge d'arxiu | Ajuntament de Rubí
Redacció
26 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:31h

Protecció Civil va posar en alerta dissabte el Pla Neucat amb la previsió que aquest diumenge comencin les nevades al litoral i prelitoral català. I, de fet, aquest matí, des de primera hora ja han caigut els primers flocs entorn dels 700 - 800 metres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), durant el dia els núvols i la precipitació minvaran de nord a sud. Però a partir de migdia s'esperen nous ruixats en alguns sectors del país, amb una cota de neu que de cara al vespre encara serà més baixa.

Tant el Govern com el Meteocat han demanat prudència en aquest escenari, que s'intensificarà a partir de les 19:00 del vespre i s'allargarà fins dimarts a les 13:00 del migdia. El servei meteorològic ha emès un avís per la perillositat de la neu, de dos en una escala de sis. Hi ha un total de 17 comarques afectades. La possibilitat és que es pugui arribar a un centímetre de gruix a cotes inferiors als 200 metres, tot i que al final d'aquest diumenge la cota de neu podrà baixar a nivell del mar. Per sobre dels 400 metres es podran acumular localment més de dos centímetres de neu fins al dilluns al sector central del litoral i prelitoral.