Rubí donarà 6.000 euros a la campanya d'ajuda a Síria, Turquia i el Kurdistan

La majoria d'organitzacions internacionals desaconsellen l'enviament de material

El Consell de Cooperació i Solidaritat de Rubí es va reunir la setmana passada
El Consell de Cooperació i Solidaritat de Rubí es va reunir la setmana passada | Localpres
Redacció
27 de febrer del 2023
El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per al Desenvolupament ha acordat destinar 6.000 euros a la campanya d'ajuda a les persones damnificades per la crisi derivada del terratrèmol del passat sis de febrer a Síria, Turquia i el Kurdistan. Es tracta de la meitat del pressupost de Cooperació per emergències, i es destinarà a la campanya oberta pel Fons Català de Cooperació. La catàstrofe natural se suma a la situació de conflicte armat que es perpetua en el temps i fa encara més greus les conseqüències per a la població. 

Com en el cas de l'ajuda a Ucraïna, la majoria d'organitzacions internacionals diuen que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el territori, i desaconsellen enviaments materials, ja que pot ser que no responguin a les necessitats reals i provocar problemes logístics, econòmics i ambientals. 

L'Ajuntament convida la ciutadania a sumar-se a la campanya de recollida de donacions del Fons Català de Cooperació, fent constar la paraula Campanya 3829 - Terratrèmol, a través d'aquests dos comptes: ES91 0182 6035 4102 0160 8531 i ES79 2100 3200 9625 0002 9627. La recaptació es destinarà a organitzacions que donen respostes d'emergència i a entitats durant la fase de reconstrucció post-emergència.