ERC denuncia una situació «caòtica» als recursos humans de l'Ajuntament de Rubí

Els republicans llencen dures acusacions al govern municipal i demanen "aclarir la situació"

Actualment hi ha dues vagues de sectors de la plantilla municipal en marxa
Actualment hi ha dues vagues de sectors de la plantilla municipal en marxa | Ajuntament de Rubí
Redacció
27 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:26h
Esquerra Republicana de Rubí ha denunciat recentment la situació "caòtica" dels Recursos Humans de l'Ajuntament, una denúncia que ha coincidit amb la vaga de dos sectors dels treballadors municipals: els Serveis Socials Bàsics i les treballadores de les Escoles Bressol Municipals Lluna i Sol Solet.

Joan Puntí, president de la secció local, i la regidora de la formació, Marta Esparza, han recordat que l'Ajuntament es troba, des del mes de gener, sense Cap d'Àrea de Recursos Humans, un procés que segons expliquen, s'hauria d'haver iniciat fa mesos per tal de no deixar mancada de direcció una àrea "clau" per al bon funcionament de l'administració. 

Els republicans també han recordat que per aquesta àrea hi han passat ja fins a quatre caps en els darrers sis anys, en un moment en què "tots els ajuntaments del país, el de Rubí també, es troben en ple procés d'estabilització de les seves plantilles", un procés que és "molt complex i amb uns terminis molt determinats", ha dit Puntí, que responsabilitza directament de la situació al regidor de Recursos Humans, Moisés Rodríguez. Segons els republicans, una de les conseqüències més recents d'aquesta situació és que l'Ajuntament ha anunciat als treballadors que el procés d'estabilització queda suspès temporalment.

"Cal tenir present que les treballadores i treballadors de l'Ajuntament s'hi juguen molt en aquest procés d'estabilització, i és una vergonya que el govern de la ciutat sigui incapaç de donar-los la tranquil·litat que necessiten per afrontar-lo", ha etzibat Puntí.

Dues vagues de personal municipal en marxa
Respecte a les vagues convocades pel personal dels Serveis Socials Bàsics i de les escoles bressol Sol Solet i Lluna, ERC creu que són una mostra de la "mala gestió" del govern municipal. 

En el primer cas, Puntí ha afirmat que "el sistema actual d'accés a les borses de treball de l'Ajuntament és obsolet i ineficaç", cosa que provoca la no cobertura de baixes i la sobrecàrrega laboral que està denunciant el Comitè d'Empresa. Els republicans també lamenten la "manca de diàleg social" i que no s'hagi atès els suggeriments que han fet els mateixos treballadors i treballadores "en diverses ocasions i des de fa anys".

Per altra banda, Esquerra també ha denunciat la manca de transparència i dificultats per accedir a la informació. Marta Esparza ha explicat que, segons el web de Contractació Pública de la Generalitat, el termini de presentació d'ofertes per a la licitació del contracte de serveis dels treballs d'estudi, anàlisi, descripció i valoració dels llocs de treball de l'Ajuntament es va acabar a finals del 2020, però el grup municipal no ha pogut accedir a aquest contracte tot i que l'ha demanat per dues vies: amb un prec al ple municipal i a través de Transparència. "Per transparència tampoc ha estat possible accedir a aquesta informació, i ha calgut recórrer un cop més a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública".

Els republicans diuen que hi ha alguns sous d'alguns treballadors que estan complementats, de manera "no justificada", amb "productivitats i complements temporals fins a assolir sous desorbitats per les tasques desenvolupades", i és per això que Esparza demana "aclarir aquesta situació per evitar sospites d'amiguisme i tractes de favor".

RubiTV.cat ha demanat informació sobre aquestes qüestions a l'Ajuntament de Rubí, així com una resposta o valoració d'aquestes afirmacions.

Hi haurà ampliació