Visita guiada a l'exposició sobre la Rierada del 1962, aquesta tarda

L'historiador Jaume Parras és el comissari de la mostra, que incorpora una lectura política de la catàstrofe natural

Les naus industrials de l’Escardívol enderrocades per la rierada
Les naus industrials de l’Escardívol enderrocades per la rierada | Antoni Boada Barbé – Arxiu Municipal de Rubí
Redacció
01 de març del 2023
Actualitzat a les 11:41h
Aquesta tarda (18h), l'historiador Jaume Parras, comissari de l'exposició La Riuada del 62, una catàstrofe al Vallès, oferirà una visita guiada per la mostra, instal·lada a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler fins al pròxim 20 de març. Es tracta d'una iniciativa de l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i compta amb la col·laboració de l'Arxiu Municipal de Rubí. 

La mostra commemora els 60 anys d'un episodi que va suposar danys molt importants i grans canvis a totes les poblacions afectades; de fet, va ser la catàstrofe natural històrica amb major número de víctimes a Espanya. Per les localitats que la van patir, és el referent històric més important després de la Guerra Civil.

A través de setze suports amb imatges i informació sobre els fets, el contingut s'ha abordat des d'una visió comarcal i incorporant una lectura política, perquè evidencia com la dictadura va fer servir la Rierada per fer propaganda del Règim.

Els centres educatius poden sol·licitar visitar-la a través del Servei d'Educació i Infància, i podran disposar d'un catàleg educatiu sobre l'exposició. A més de la visita guiada, el pròxim 9 de març el mateix Parras oferirà la conferència 25 de setembre de 1962: la riuada immoral de Franco (18.30h) a l'auditori de la Biblioteca.