Nova temporada als espais expositius de Rubí

Totes les exposicions que es podran veure al MMUC, l'Aula Cultural i l'Antiga Estació aquest 2023

El MMUC acull una mostra sobre la lluita pagesa de la societat catalana
El MMUC acull una mostra sobre la lluita pagesa de la societat catalana | Ajuntament de Rubí
Redacció
02 de març del 2023
Actualitzat a les 11:17h
Els espais expositius municipals han renovat les seves mostres aquest mes de febrer, amb una oferta que va des de la divulgació històrica a la promoció d'artistes locals.

El Museu Municipal Castell (MMUC) obre els dijous, divendres, dissabte i diumenges i festius (11 a 14h) i de dimecres a dissabte, de 16h a 20h. Pel que fa a l'Aula Cultural, es pot visitar dimecres, dijous i divendres de 17h a 20h i els dissabtes, també d'11h a 14h, mateix horari de l'espai expositiu Antiga Estació.

Museu Municipal Castell (MMUC)
La vinya al Vallès: 4 de febrer - 2 d'abril
Seguint el fil temàtic de la vinya, l'exposició explica les lluites de la societat pagesa catalana. L'exposició és fruit de la col·laboració entre cinc museus municipals del Vallès Occidental (Rubí, Ripollet, Castellbisbal, Cerdanyola i Montcada) i inclou quatre peces cedides pel Museu Etnogràfic Vallhonrat.

Cent anys de dansa. L'Esbart Dansaire de Rubí: del 13 d'abril al 22 de juliol
Mostra commemorativa del centenari de l'Esbart Dansaire de Rubí. Un retrat cronològic a través de textos i imatges de l'entitat.

Més enllà de les trinxeres (1936-1939): del 5 d'octubre al 23 de desembre
Una mostra de fotografies d'Alec Wainman, produïda pel Museu d'Història de Catalunya. 80 anys després de la Guerra Civil, la mostra vol recuperar el testimoni de les persones voluntàries que van venir d'arreu del món per contribuir a la lluita contra el feixisme, un testimoni que basteix la nostra memòria col·lectiva. Les fotografies són el resultat d'una recerca de 40 anys per recuperar 1.650 negatius perduts d'aquest període.

Diumenges al MMUC: activitat mensual
Els Diumenges al MMUC arrencaran el 19 de març amb l’espectacle Titelles Perico i el fantasma trapella de Titelles Vergés; seguiran amb la màgia d’Òscar Sanjuan (23 d’abril), un taller d’arbres de fang (28 de maig), un taller d’estels (22 d’octubre) i un taller de Tió de Nadal (19 de novembre). En tots els casos són activitats adreçades a infants de 3 a 12 anys. L’accés és gratuït però cal reservar fins a 48 hores abans de l’activitat al telèfon 93 588 75 74.

Aula Cultural
Las Tierras, de Mariona López: 16 de febrer - 25 de març
La jove fotògrafa de Rubí mostra el vessant familiar de les nostres vides que queda ocult rere murs, però que ens acompanya en tot moment i que, per tant, ens fa créixer i desenvolupar-nos d'una certa manera.

Homenatge a Oriol Marco: 27 d'abril - 23 de setembre
Un homenatge a l'artista, mort recentment, amb una proposta que vol acostar al públic l'imaginari de l'escultor amb una selecció de les seves obres més personals, moltes de les quals cedides per familiars i amistats.

Diorames de Nadal
A finals d'any, com marca la tradició, els Diorames de Nadal de l'Associació de Pessebristes de Rubí s'instal·larà a l'Aula durant les festes. Es tracta de l'exposició més visitada de tot l'any als equipaments municipals.

Espai Expositiu Antiga Estació
Tribut a les àvies, de Mujeres Creativas del Vallès: 16 de febrer - 30 de març
La mostra de l'entitat vol compartir l'art heredat de les àvies i reivindicar la seva figura.

Murs i revolta: 20 d'abril - 1 de juliol
Una mostra del pintor i poeta Mariano Martínez, que plasma la seva cosmogonia personal, configurada a partir de lectures, viatges, conferències i pel·lícules, entre d'altres.

Homenatge a Joaquín Sorolla: 7 de setembre - 21 d'octubre
Sorolla és l'artista a qui els alumnes del taller d'Anna Tamayo faran el seu particular homentage anual.