Desconvocada la vaga a les escoles bressol Lluna i Sol Solet

Les treballadores arriben a un preacord amb l'Ajuntament i l'empresa gestora: un avançament de la pujada del conveni d'un 6% des de gener de 2023 i un 2% a partir del gener de 2024

Treballadores de les escoles bressol municipals protesten davant de l'Ajuntament
Treballadores de les escoles bressol municipals protesten davant de l'Ajuntament | Marta Casas
06 de març del 2023
Les treballadores de les escoles bressol municipals Lluna i Sol Solet han desconvocat la vaga indefinida que havien iniciat el passat 22 de febrer. Segons han comunicat a les famílies, han arribat a un preacord amb l'Ajuntament de Rubí i l'empresa que gestiona aquests dos centres, Cavall de Cartró, que suposarà un avançament de la pujada del conveni d'un 6% des del gener de 2023 i un 2% més a partir del gener de 2024. 

Com han fet públic a través d'una publicació a les xarxes socials, "no hem aconseguit el que demanàvem" però consideren que el preacord és "un primer pas", amb la qual cosa han decidit desconvocar la vaga i, així, "no perjudicar els infants, les famílies i les treballadores". 

Les famílies de les escoles bressol, per la seva banda, van llençar una campanya de recollida de signatures per donar suport a les reivindicacions de les treballadores, que ja ha acumulat 1.275 suports. I és que les educadores també adverteixen que "la nostra lluita continua, i seguirem amb les nostres reivindicacions" per aconseguir allò que demanen: l'equiparació salarial amb l'escola bressol de gestió municipal, la parella educativa, un manteniment regular dels equipaments i l'ampliació de places d'escola bressol municipals.