Centenars de persones celebren el Dia d'Andalusia a Rubí

La programació ha comptat amb el gruix de les activitats tradicionals, amb alguna variació respecte a anys anteriors

La CECAR ha estat l'encarregada d'organitzar els actes pel Dia d'Andalusia
La CECAR ha estat l'encarregada d'organitzar els actes pel Dia d'Andalusia | Marta Casas
06 de març del 2023
Rubí s'ha bolcat un any més en la celebració del Dia d'Andalusia a Rubí, aquest cap de setmana en el seu format habitual i en una data propera al 28 de febrer, després de dos anys en què la pandèmia ha obligat a fer-lo en format reduït o a ajornar-lo al mes de maig. Així, la commemoració va comptar amb pràcticament tots els actes tradicionals, amb alguna variació respecte als anys anteriors. 

Divendres, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler va acollir la conferència inaugural sobre l'andalusisme, a càrrec de Gregorio Cano, seguida d'un vi d'honor. Dissabte, els actes van començar amb la tradicional ofrena floral al bust de Blas Infante, després dels parlaments de l'alcaldessa, Ana María Martínez, que va posar en valor l'aportació cultural de les persones d'origen andalús que van escollir Rubí per desenvolupar-hi el seu projecte de vida; i el vicepresident de la Coordinadora d'Entitats Culturals Andaluses de RubíAntonio Illescas, que va agrair la nombrosa assistència a l'homenatge al pare de la pàtria andalusa i va animar el públic a col·laborar en l'organització de les activitats. 
 

L'ofrena floral de la Coordinadora d'Entitats Culturals Andaluses de Rubí Foto: Marta Casas
 

Els portaveus del ple municipal fan l'ofrena floral institucional Foto: Marta Casas


Després de l'ofrena, i per primera vegada, es va fer un aperitiu a la mateixa plaça d'Andalusia, amenitzat per la Banda Musical Rubí Segle XXI - que també es va encarregar de la interpretació dels himnes d'Andalusia i de Catalunya després de l'ofrena -, i en canvi no hi va haver el tradicional passacarrers per anar fins al Parc de Ca n'Oriol.
 

La Banda Musical Rubí Segle XXI interpreta els himnes d'Andalusia i de Catalunya Foto: Marta Casas


Les activitats es van traslladar aleshores al Parc de Ca n'Oriol, on ja s'estava preparant la paella popular i on les entitats que pertanyen a la CECAR van oferir diverses actuacions de música, cant i ball. Una de les altres novetats d'enguany va ser la xocolatada per cloure la tarda de dissabte. En canvi, al Parc no es va fer la Missa Rociera, com es feia en anys anteriors. 
 

Centenars de persones van dinar al Parc de Ca n'Oriol Foto: Marta Casas

 

Una actuació de cant pel Dia d'Andalusia Foto: Marta Casas


Finalment, diumenge i també al Parc de Ca n'Oriol, va tenir lloc la jornada de convivència entre les diverses entitats de la CECAR: l'Asociación Rociera Andaluza de Rubí, la Casa de Andalucía, la Hermandad Rociera Andaluza de Rubí, la penya cultural flamenca andalusa Calixto Sánchez i la Hermandad de la Virgen de Luna. A l'ofrena floral de dissabte, a més d'aquestes entitats, hi van participar tots els partits polítics amb representació al ple - PSCERCEn Comú PodemCiutadans, Veïns per Rubí i l'AUP -, Junts i el PP; i altres entitats com l'Associació de Veïns de la Zona Nord o la Fundació AVAN - Amics de la Neurologia.