Convoquen una manifestació per reclamar la llibertat del president del Perú

Un grup de peruans a l'estranger criden a concentrar-se aquest dijous davant la plaça de l'Ajuntament

Pedro Castillo, expresdient del Perú
Pedro Castillo, expresdient del Perú | EuropaPress
Redacció
07 de març del 2023
Aquest dijous (18.30h), davant de la plaça de l'Ajuntament, un grup de peruans a l'estranger amb el suport de Rubí Solidari han convocat una concentració per reclamar la llibertat del president del Perú, Pedro Castillo, destituït el passat mes de desembre després del seu intent d'instaurar un règim d'excepció al país.

La convocatòria, "en defensa de la democràcia", demana la llibertat per al president, el tancament del Congrés i la convocatòria d'una Assemblea Constituent al país.

Castillo va ser detingut el 7 de desembre de 2022, enmig d'acusacions de corrupció, autoritarisme i inestabilitat, i després de molts intents de destituir-lo per part de la dreta conservadora. L'expresident defensa, però, que el que va fer no va ser un cop d'Estat sinó una demostració que no es doblegaria davant dels poders econòmics sinó que obeiria el poder popular, i que és víctima d'un complot. La seva defensa també denuncia una vulneració de drets i irregularitats en la seva detenció.

Castillo, un mestre d'origen rural, va arribar al poder com a candidat de Perú Libre, un partit d'esquerra radical. La seva elecció va ser vista amb esperança en una part dels sectors populars, però va topar des de l'inici amb l'oposició del Perú conservador.